ΙΣΟΒΙΑ για τον νεαρό που δολοφόνησε και τσιμέντωσε τον φίλο του

15 χρόνια για τον δεύτερο κατηγορούμενο

ΙΣΟΒΙΑ για τον νεαρό που δολοφόνησε και τσιμέντωσε τον φίλο του

Άσχημες μνήμες ξυπνάει η εκδίκαση της δολοφονίας του 20χρονου Ντανιέλ από την Λούτσα. Ολόκληρη η Ελλάδα είχε παγώσει με την αποκάλυψη ότι ο άτυχος νεαρός δολοφονήθηκε τον Νοέμβριο του 2012 από τον 28χρονο φίλο του, ο οποίος στη συνέχεια μαζί με έναν άλλον νεαρό κάλυψε τη σορό του άτυχου αγοριού με μπετόν.

Να θυμίσουμε ότι ο δράστης φέρεται να συναντήθηκε με το θύμα και να τον κατεύθυνε στο ξυλουργείο όπου εκεί τον περίμενε άλλος ένας φίλος τους (δεύτερος κατηγορούμενος). Εκεί ο άτυχος 20χρονος άφησε και τη τελευταία του πνοή έπειτα από θανατηφόρα χτυπήματα στο σώμα και το κεφάλι και στη συνέχεια οι δράστες τσιμέντωσαν το αδικοχαμένο παλικάρι στην αποθήκη του ξυλουργείου.

Ο «φίλος» του λύγισε και ομολόγησε

Ο δράστης φαίνεται να είχε ομολογήσει τον φόνο που διέπραξε λόγω της επιμονής του πατέρα του θύματος να μάθει τι έχει συμβεί. Ο δράστης, ισχυριζόταν ότι το θύμα ήταν χρήστης ναρκώτικών ουσιών και ήθελε να τον μυήσει. Το βράδυ που διαπράχθηκε το έγκλημα, φιλονίκησαν μέσα στο ξυλουργείο και τότε ο 28χρονος τον χτύπησε τέσσερις φορές με μαχαίρι στην πλάτη, με αποτέλεσμα να τον τραυματίσει θανάσιμα.

Το φρικιαστικό έγκλημα αποκάλυψε ο πατέρας του θύματος όταν πήγε στο «αιματοβαμμένο» ξυλουργείο και πρόσεξε το φρέσκο τσιμέντο.

Τι υποστήριξε η οικογένεια του

Η μητέρα του Ντανιέλ πιστεύει πως η ζήλια ήταν εκείνη που όπλισε το χέρι του πρώτου κατηγορούμενου. «Ήταν καλό και ευγενικό παιδί. Στο σχολείο ήταν πολύ δημοφιλής και είχε καταφέρει να εκλεγεί για τρίτη φορά πρόεδρος του 15μελούς» δήλωσε η συντετριμμένη μάνα, ενώ πρόσθεσε: «Είχε πολλά όνειρα, όμως δεν πρόλαβε να τα πραγματοποιήσει».

Το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο Αθηνών επέβαλε την ποινή της ισόβιας κάθειρξης στον πρώτο κατηγορούμενο έπειτα από μια μαραθώνια ακροαματική διαδικασία. Επιπλέον του επέβαλε και 8 χρόνια κάθειρξη για οπλοφορία, οπλοχρησία, περιύβριση νεκρού και διακίνηση ναρκωτικών κατ’ εξακολούθηση από τοξικομανή. Στον δεύτερο κατηγορούμενο επέβαλε κάθειρξη 15 ετών για απλή συνεργεία σε ανθρωποκτονία.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top