Σπάει η "ομερτά" των φυλακών Νιγρίτας, όπου πέθανε ο Ιλί Καρέλι

Έδωσε ονόματα ο Αραβαντινός-Επιχείρησε να αυτοκτονήσει ο Κονσολίδης

Σπάει η "ομερτά" των φυλακών Νιγρίτας, όπου πέθανε ο Ιλί Καρέλι

​Σπάει η "ομερτά" των φυλακών Νιγρίτας, όπου πέθανε ο Αλβανός βαρυποινίτης Ιλί Καρέλι ενώ σε αποκαλύψεις προχώρησε στην εκπομπή του Γιώργου Τράγκα στο "Ε Tv", ο αρχιφύλακας και συνδικαλιστής Αντώνης Αραβαντινός.

Σύμφωνα με τον Αντώνη Αραβαντινό, στην εκπομπή του Γιώργου Τράγκα, κατά τη διάρκεια της έρευνας του τμήματος Εσωτερικών υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ., ο πρόεδρος των σωφρονιστικών υπαλλήλων, Χάρης Κονσολίδης δεν άντεξε και «έσπασε», αποκαλύπτοντας λεπτομέρειες για τα βασανιστήρια που προκάλεσαν το θάνατο του βαρυποινίτη, εντός των φυλακών Νιγρίτας.


"Δεν θα ήθελα να περιγράψω τον τρόπο με τον οποίον επιχείρησε να βάλει τέλος στη ζωή του. Το ότι επιχείρησε είναι δεδομένο. Η Αστυνομία τον κατέβασε σχεδόν από το μπαλκόνι και με εντολή εισαγγελέα κλείστηκε στο ψυχιατρείο. Πέρασε δύο άσχημα 24ωρα, ξάγρυπνος, και είναι αυτός που φαίνεται, να έσπασε (κατά την ανάκριση). Η γυναίκα του λείπει από το σπίτι. Ο ίδιος ζήτησε να πάρει τα παιδιά και να φύγει. Και την πήρε τηλέφωνο, όταν είχε εκείνη απομακρυνθεί πάρα πολύ και της είπε "συγχώρα με"...,είπε περιγράφοντας την απόπειρα αυτοκτονίας του Χάρη Κονσολίδη.

"Και οι δέκα που πήγαν εκεί, πήγαν γιατί τους ζητήθηκε, δεν υπάρχει κατάθεση, προφορικά τα είπαν... δεν υπάρχουν καταθέσεις, δεν υπάρχουν εντάλματα σύλληψης", είπε σε άλλο σημείο.

Μάλιστα, σύμφωνα με τον Αντώνη Αραβαντινό, ο Κονσολίδης έδωσε και τα ονόματα των συναδέλφων του που συμμετείχαν στον ξυλοδαρμό του 42χρονου κρατούμενου. Συγκεκριμένα ανέφερε πως σ��α βασανιστήρια πήραν μέρος εννέα δεσμοφύλακες. Ωστόσο, από αυτούς, οι 7 αρνήθηκαν τη συμμετοχή τους και μόνο οι 2 παραδέχτηκαν την ενοχή τους, χωρίς όμως να πουν τίποτα περισσότερο, αλλά ούτε και να δώσουν τα στοιχεία των συναδέλφων τους που ήταν παρόντες στο περιστατικό.

Απαντώντας στον δημοσιογράφο, που αναφέρθηκε στην ιατροδικαστική έκθεση, η οποία κάνει λόγο για αμέτρητα χτυπήματα στο σώμα του Καρέλι, ο κ. Αραβαντινός είπε: "Ο κ. ιατροδικαστής, το σύνολο σχεδόν των χτυπημάτων, το αποδίδει ένα με δύο 24ωρα πριν. Ως προς το κάταγμα στο στέρνο θεωρεί ότι είναι συμβατό με τον χρόνο θανάτου. Θα το δούμε αυτό".

"Έχεις λεπτομέρειες για τους δύο άλλους που επιβεβαιώνουν τον Κονσολίδη και για αυτά που έκαναν οι ίδιοι;", ρώτησε ο κ. Τράγκας.

"Και λένε όμως, ότι δεν έκαναν άλλοι. Έχω κάποιες πληροφορίες, αλλά δεν θα πω ότι είναι, αλλά τι θέλω να είναι ή τι πιστεύω ότι είναι. Αλλά οι πληροφορίες αυτές έρχονται υποστηρικτικά στο συμπέρασμα, ότι δεν είναι οι υπάλληλοι της φυλακής Νιγρίτας, με όποια συμπεριφορά κι αν είχαν, γιατί ερευνάται και δεν θέλω να πω παραπάνω, αυτοί που προκάλεσαν τον θάνατό του", απάντησε ο Αραβαντινός.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top