Μay day may day: Νέα δεδομένα από τις έρευνες στον Ινδικό Ωκεανό για το χαμένο Boeing

Τι δείχνουν τα αντικείμενα που εντοπίστηκαν απ'τα αεροσκάφη το Σάββατο

Μay day may day: Νέα δεδομένα από τις έρευνες στον Ινδικό Ωκεανό για το χαμένο Boeing

​Ανεξέλεγκτες διαστάσεις λαμβάνει το "θρίλερ" του μοιραίου Boeing της πτήσης MH370 της εταιρείας Malaysia Airlines, η τύχη του οποίου αγνοείται από τις 8 Μαρτίου!

Πλοία που το αναζητούν, ανέσυραν το Σάββατο επιπλέοντα αντικείμενα από τον Ινδικό Ωκεανό, αλλά όπως διαπιστώθηκε αργότερα αυτά δεν έχουν σχέση με το χαμένο αεροπλάνο. Αυτό ανακοίνωσαν οι αυστραλιανές αρχές.

290314_mh370.jpg

Ήταν απ' ό,τι φαίνεται η πρώτη φορά που κάποιο από τα οκτώ πλοία που βρίσκονται στη νέα ζώνη έρευνας ανέσυραν επιπλέοντα αντικείμενα από τον Ινδικό Ωκεανό.

Δύο πλοία, το Haixun 01 της Κίνας και το HMAS Success της Αυστραλίας, ανέσυραν «έναν αριθμό αντικειμένων από τον ωκεανό.Όμως μέχρι τώρα δεν έχει ανακτηθεί κανένα αντικείμενο που να έχει επιβεβαιωθεί πως έχει σχέση με την πτήση MH370», ανακοίνωσε η Αυστραλιανή Αρχή Ναυτικής Ασφάλειας (AMSA).

Την ίδια ώρα, αεροπλάνα έχουν εντοπίσει από αέρος και άλλα αντικείμενα, αλλά δεν έχει ανασυρθεί κανένα ��κόμη.
malaysia-airlines-flight-mh370-search-australia-missing-boeing-777.jpg

Νωρίτερα είχε ανακοινωθεί ότι κινεζικό αεροσκάφος εντόπισε τρία αντικείμενα στη νέα περιοχή όπου έχουν μετατοπιστεί οι έρευνες για το εξαφανισμένο Boeing 777 της Malaysia Airlines, στα ανοιχτά των δυτικών ακτών της Αυστραλίας.

Όπως μετέδωσε το πρακτορείο Νέα Κίνα, τα αντικείμενα αυτά είχαν λευκό, κόκκινο και πορτοκαλί χρώμα.

untitled.jpg

Οι δορυφόροι θα μπορούσαν να δείχνουν οτιδήποτε: Από χαμένα κοντέινερ μέχρι σκουπίδια της θάλασσας, μέχρι συντρίμμια της πτήσης ΜΗ370.

Η πρόσβαση στην περιοχή ήταν δύσκολη εξαιτίας των κακών καιρικών συνθηκών που επικρατούν στην περιοχή τις τελευταίες ημέρες.

Ο υπουργός Μεταφορών της Μαλαισίας, Χισαμουντίν Χουσεΐν, καθησύχασε τις οικογένειες των αγνοουμένων ότι οι έρευνες για τον εντοπισμό τυχόν επιζώντων θα συνεχιστούν.

Η Μαλαισία αντιμετωπίζει την εχθρότητα της Κίνας, με την δεύτερη να κατηγορεί την πρώτη ότι παρακρατά πληροφορίες.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top