«Κύμα» ζέστης από την Αφρική έφερε το καλοκαιράκι στην Ελλάδα!

Τι καιρό θα κάνει τις επόμενες μέρες;

«Κύμα» ζέστης από την Αφρική έφερε το καλοκαιράκι στην Ελλάδα!

Πρώτη ανάρτηση 21/3/14 00:05

Οι εποχές μπερδεύτηκαν και αντί για άνοιξη τις τελευταίες ημέρες ζούμε ένα μικρό καλοκαίρι με υψηλές θερμοκρασίες για την εποχή.

��Έχουμε υψηλότερες θερμοκρασίες σε σχέση κιόλας με τα συγκριτικά δεδομένα τα περσινά» δήλωσε η μετεωρολόγος Ερμιόνη Κατιρτζόγλου στο STAR.

Σύμφωνα με τους μετεωρολόγους η μεταφορά των θερμών αέριων μαζών από την Αφρική έχει ανεβάσει τη θερμοκρασία. Είναι χαρακτηριστικό ότι από τις υψηλότερες θερμοκρασίες είχε η Λάρισα αφού το θερμόμετρο ξεπέρασε τους 28 βαθμούς κελσίου.

«Είχαμε νοτιοδυτικούς ανέμους, ο άνεμος αυτός είναι γνωστός με την ελληνική ονομασία λίβας. Και οι 5 σταθμοί που έχουμε εγκατεστημένους στη Λάρισα έδειξαν θερμοκρασίες από 27,5 μέχρι 28,4» είπε ο μετεωρολόγος από την Λάρισα κύριος Τακούδης.

Το φαινόμενο πάντως της ζέστης τον Μάρτιο δεν είναι κάτι σπάνιο αφού συχνά ο πρώτος μήνας της άνοιξης επιφυλάσσει ευχάριστες εκπλήξεις με ρεκόρ υψηλών θερμοκρασιών. Στο παρελθόν στη Σούδα η θερμοκρασία έχει φτάσει τους 32.4 βαθμούς κελσίου, το Ρέθυμνο έχει δει το θερμόμετρο να σκαρφαλώνει στους 31.2 βαθμούς κελσίου, ενώ στην Καρδίτσα έχει φτάσει και τους 29 βαθμούς.

Για καλό και για κακό πάντως να έχετε έτοιμες τις ομπρέλες σας γιατί η θερμοκρασία θα βρίσκεται σε υψηλά για την εποχή επίπεδα αλλά έρχονται και βροχές.

«Ο υδράργυρος θα διατηρήσει τις ανοιξιάτικες τιμές μέχρι και τη Δευτέρα με θερμοκρασίες 18-22 βαθμούς. Από τη Δευτέρα το απόγευμα αναμένονται παροδικές νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν από τα δυτικά της χώρας με παράλληλη εκδήλωση βροχών στη δυτική Ελλάδα όπου την Τρίτη θα επεκταθούν» πρόσθεσε η μετεωρολόγος Ερμιόνη Κατιρτζόγλου στο STAR.

Όμως, να διατηρηθεί η καλοκαιρία και τις επόμενες ημέρες ελπίζουν οι ξενοδόχοι στα νησιά αφού όπως λένε θα επηρεάσει τις κρατήσεις για τις ημέρες του Πάσχα.

«Κυρίως για τους βορειοευρωπαίους είναι ένα πολύ καλό καλοκαίρι αυτές οι ημέρες» είπε ο πρόεδρος της συνομοσπονδίας τουριστικών καταλυμάτων Κέρκυρας.

Μην βιαστείτε πάντως να βγάλετε τα καλοκαιρινά ρούχα από την ντουλάπα γιατί οι εναλλαγές του καιρού τον Μάρτιο και τον Απρίλιο είναι συχνές.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top