Δίκη Παπαγεωργόπουλου: "Δεν ξέρω γιατί ποτέ δεν έγινε έλεγχος στο Δήμο"

Τι κατέθεσε η εφοριακός της Θ΄ ΔΟΥ

​Την εκτίμηση ότι ο πρώην δήμαρχος Βασίλης Παπαγεωργόπουλος δεν θα μπορούσε να ελέγξει τα πλαστά παραστατικά διατύπωσε κατά την κατάθεσή της, στο Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων, η εφοριακός της Θ΄ ΔΟΥ που πραγματοποίησε τον έλεγχο στο δήμο Θεσσαλονίκης μετά την αποκάλυψη του σκανδάλου της υπεξαίρεσης.

Σύμφωνα με όσα κατέθεσε η εφοριακός, «οι δημόσιες υπηρεσίες (όπως οι δήμοι) είναι στην κατηγορία μη κινδύνου και ελέγχονται τελευταίοι». «Δεν θα πήγαινε το μυαλό μας ότι ο δήμος δεν απέδωσε φόρους» είπε χαρακτηριστικά. «Δεν ξέρω γιατί δεν έγινε έλεγχος, αλλά αυτό μπορούσε να το ζητήσει και ο φορολογούμενος» τόνισε, ερωτηθείς για πιο λόγο δεν γινόταν έλεγχος από την Θ΄ ΔΟΥ και πρόσθεσε: «Δεν γνωρίζω να έχει γίνει έλεγχος σήμερα σε κανένα μεγάλο δήμο της Ελλάδας».

Όπως σημείωσε αναφερόμενη στα πλαστά παραστατικά, «δεν μπορούσε κανείς να τα διαγνώσει, ακόμη και αν γινόταν έλεγχος από το ελεγκτικό συνέδριο και τους ορκωτούς λογιστές». «Για να εντοπιστούν τα πλαστά έπρεπε να γίνει διασταύρωση με τα παραστατικά της εφορίας. Δεν άκουσα κανένα ορκωτό λογιστή να ζητά τα παραστατικά» υπογράμμισε.

Η εφοριακός κατέθεσε ότι έγινε έλεγχος, μετά την αποκάλυψη του σκανδάλου, σε παρακρατούμενους φόρους από 1993 – 2008, φόρο μισθωτών υπηρεσιών, φόρους ελευθέρων υπηρεσιών, για να εξετάσουν εάν υπάρχει απόδοση φόρου από τον δήμο. «Λάβαμε υπόψιν τα πραγματικά και όχι τα πλαστά . Προέκυψε ένα έλλειμμα περίπου 7 εκατ. ευρώ χωρίς τις προσαυξήσεις» τόνισε. Από τον έλεγχο που έκαναν οι εφοριακοί δεν προέκυψαν εικονικές συναλλαγές.

Η εφοριακός επιβεβαίωσε ότι ο ��. Παπαγεωργόπουλος έστειλε έγγραφο στο υπουργείο Οικονομικών, για να παραταθεί ο χρόνος της έναρξης ελέγχου. «Σταματήσαμε για ένα χρονικό διάστημα και μετά ξεκινήσαμε κανονικά» σημείωσε.
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top