Ισορροπίες τρόμου στην Ουκρανία-Οι ΠΡΩΤΕΣ φωτογραφίες από την Ρωσική εισβολή στην Κριμαία

Τη βοήθεια της Ρωσίας ζήτησε ο Πρωθυπουργός της Κριμαίας

​Σε ένα λεπτό σχοινί ισορροπεί η Ουκρανία, με τις εξελίξεις να είναι δραματικές.

Όπως σας γράψαμε από το star.gr, το βράδυ της Παρασκευής πραγματοποιήθηκε Ρωσική εισβολή στην Κριμαία, στην οποία συμμετέχουν χιλιάδες στρατιώτες με μεταγωγικά αεροσκάφη και φορτηγά.

ου1.jpg
Συνολικά 2.000 Ρώσοι στρατιώτες έκαναν απόβαση στην Κριμαία, εκτελώντας μεθοδικά, το σχέδιο στρατιωτικής επέμβασης.

Όπως θα δείτε και στις ΠΡΩΤΕΣ φωτογραφίες, η κάμερα ασφαλείας έχει καταγράψει τους ενόπλους να εισβάλλουν μέσα στη Βουλή της Κριμαίας, έχοντας το κτίριο υπό τον έλεγχο τους, παρακολουθώντας παράλληλα τους υπαλλήλους που αποχωρούν.

Από το βράδυ της Παρασκευής, τα ξένα πρακτορεία μεταδίδουν ότι ο εναέριος χώρος στη Συμφερόπολη έκλεισε, καθώς και ότι διακόπηκαν οι τηλεπικοινωνίες.

Μετά τις ραγδαίες εξελίξεις, ο Πρωθυπουργός της Κριμαίας ζήτησε τη βοήθεια της Ρωσ��ας:

«Λαμβάνοντας υπόψη την ευθύνη μου για τη ζωή και την ασφάλεια των πολιτών, ζητώ από τον ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν να βοηθήσει στη διασφάλιση της ειρήνης και της ηρεμίας στο έδαφος της Κριμαίας», δήλωσε ο Σεργκέι Ακσένοφ, σε ομιλία του που μεταδόθηκε πλήρης από τη ρωσική τηλεόραση.

Ο Πρωθυπουργός της Κριμαίας, διορίστηκε στη θέση αυτή, μετά την καθαίρεση, την Πέμπτη, της τοπικής κυβέρνησης ύστερα από ψηφοφορία στην τοπική βουλή.

Στην έκκληση για βοήθεια, απάντησε το Κρεμλίνο, λέγοντας:

«Η Ρωσία δεν θα αδιαφορήσει για την έκκληση του πρωθυπουργού της Κριμαίας Σεργκέι Αξιόνοφ, ο οποίος ζήτησε την παροχή στήριξης για τη διασφάλιση της ειρήνης και της ηρεμίας στο έδαφος της Αυτόνομης Δημοκρατίας».

ου2.jpg

Την ίδια στιγμή, ο πρόεδρος των ΗΠΑ στέλνει τελεσίγραφο στη Ρωσία πως θα υπάρξουν συνέπειες, ενώ σκέφτεται σοβαρά το ενδεχόμενο της μη συμμετοχής του στη σύνοδο κορυφής της ομάδας των G-8 στο Σότσι της Ρωσίας το καλοκαίρι, σε περίπτωση που η Μόσχα επέμβει στρατιωτικά στην Ουκρανία.

Σύμφωνα με αμερικανό αξιωματούχο, οι ΗΠΑ βρίσκονται σε διαβουλεύσεις για το ποιες θα μπορούσαν να είναι οι πιθανές κυρώσεις στη Ρωσία αν επέμβ��ι στρατιωτικά στην Κριμαία.

Παράλληλα, ο αξιωματούχος προσθέτει πως η Αμερική σκέφτεται η αντίδραση της να περιλαμβάνει και οικονομικά μέτρα όπως το πάγωμα των εμπορικών διαπραγματεύσεων για τους δασμούς θέμα που εκκρεμεί καθώς επίσης να υπάρξει αλλαγή στην στάση εμπιστοσύνης προς το ρωσικό νόμισμα.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top