Η ΕΛ.ΑΣ «βλέπει» τον Μαζιώτη πίσω από την τρομοκρατική οργάνωση Ο.Λ.Α.

Ιδεολογικός καθοδηγητής φέρεται να είναι ο Χρ. Ξηρός

Η ΕΛ.ΑΣ «βλέπει» τον Μαζιώτη πίσω από την τρομοκρατική οργάνωση Ο.Λ.Α.
Επιχειρησιακός αρχηγός της νεοσύστατης οργάνωσης «Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών» είναι σύμφωνα με εκτιμήσεις της αστυνομίας ο καταζητούμενος τρομοκράτης Νίκος Μαζιώτης, ένα από τα βασικά μέλη του Επαναστατικού Αγώνα που εξαρθρώθηκε από την αντιτρομοκρατική υπηρεσία.

Το στοιχείο «κλειδί» που συνδέει ευθέως αυτές τις δύο τρομοκρατικές οργανώσεις με το πρόσωπο του Μαζιώτη, είναι το αντιαρματικό όπλο RPG-7, το ρουκετοβόλο που είχε και εξακολουθεί να έχει κυρίαρχο ρόλο στις τρομοκρατικές επιθέσεις.

Η πρώτη και μάλιστα εκκωφαντική εμφάνιση του αντιαρματικού RPG-7, ήταν τον Ιανουάριο του 2007 όταν τα μέλη του Επαναστατικού Αγώνα, δηλαδή ο Νίκος Μαζιώτης και οι συνεργοί του, επιτέθηκαν με ρουκέτα κατά της Αμερικανικής Πρεσβείας στην Αθήνα.

Ακολούθησε 6 χρόνια μετά η αποτυχημένη απόπειρα κατά των γραφείων της Νέας Δημοκρατίας, στη Λεωφόρο Συγγρού. Με τον Νίκο Μαζιώτη καταζητούμενο πλέον, τα μέλη της πρωτοεμφανιζόμενης οργάνωσης «Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών», στόχευσαν το κτίριο με το αντιαρματικό όπλο αλλά λόγω εμπλοκής η ρουκέτα ευτυχώς δεν εκτοξεύθηκε.

Αμέσως μετά την ένοπλη επίθεση με στόχο το σπίτι του Γερμανού πρέσβη που έγινε στα τέλη του περασμένου Δεκέμβρη, το ίδιο αντιαρματικό όπλο εμφανίστηκε για τελευταία φορά στην Βαρυμπόμπη με στόχο την Γερμανική εταιρία. Την ευθύνη ανέλαβε και πάλι η τρομοκρατική οργάνωση «Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστ��ν».

Κατά διαβολική σύμπτωση, μόλις τρεις εβδομάδες μετά οι αστυνομικοί βρήκαν το αυτοκίνητο - γιάφκα στο Παλαιό Φάληρο. Στο χώρο αποσκευών υπήρχαν τρία καλάσνικοφ αλλά και ένα αντιαρματικό RPG-7 με τέσσερις ρουκέτες. Η χρονική συγκυρία κάνει τους αστυνομικούς να εξετάζουν πλέον σοβαρά την πιθανότητα να πρόκειται για το ίδιο αντιαρματικό όπλο που χρησιμοποιήθηκε από την «Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών», κατά του κτιρίου της Γερμανικής εταιρίας στη Βαρυμπόμπη.

Αν αυτό αποδειχθεί και εργαστηριακά τότε ο καταζητούμενος Νίκος Μαζιώτης μπαίνει πρώτος στη λίστα των βασικών υπόπτων της τρομοκρατικής επίθεσης, καθώς ήδη έχει διαπιστωθεί ότι οι ρουκέτες στο αυτοκίνητο - γιάφκα του Φαλήρου, είναι ίδιες με αυτές που βρέθηκαν στη γιάφκα του Επαναστατικού Αγώνα, στην οργάνωση δηλαδή του Νίκου Μαζιώτη. Ουσιαστικά δηλαδή η τρομοκρατική «Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών» δεν είναι παρά η μετεξέλιξη του «Επαναστατικού Αγώνα».

Σε αυτό το σχήμα που σταδιακά μορφοποιείται στους κόλπους της νεοτρομοκρατίας ο καταζητούμενος τρομοκράτης Χριστόδουλος Ξηρός, σύμφωνα με πληροφορίες φέρεται να είναι ο ιδεολογικός καθοδηγητής που επιχειρεί με την παρουσία του να αμβλύνει τις εσωτερικές συγκρούσεις των ένοπλων ομάδων κα�� να τις ενώσει σε μία τρομοκρατική οργάνωση.


Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top