Οι Βρετανοί ψηφίζουν Κεφαλονιά για να κάνουν τον γάμο τους

Παρά τους σεισμούς σχεδιάζουν στο νησί την ομορφότερη μέρα της ζωής τους

Οι Βρετανοί ψηφίζουν Κεφαλονιά για να κάνουν τον γάμο τους

���Ψήφο εμπιστοσύνης και μήνυμα αισιοδοξίας στέλνουν οι Βρετανοί που μένουν μόνιμα στην Κεφαλονιά και παραμένουν στο νησί, αψηφώντας την οργή του Εγκέλαδου. Και δεν είναι μόνο αυτοί αφού ήδη διοργανώνονται δεκάδες γάμοι Βρετανών στο νησί το καλοκαίρι, ενώ σύμφωνα με ταξιδιωτικούς πράκτορες δεν υπάρχουν και ακυρώσεις από τουρίστες που θέλουν να περάσουν τις διακοπές τους στο νησί.

Η Ντόνα Ο’ Λίρι μένει στην Κεφαλονιά τα τελευταία 26 χρόνια και έχει δικό της γραφείο διοργάνωσης γάμων. Όπως αποκαλύπτει λοιπόν δεν έχει υπάρξει καμία ακύρωση για φέτος το καλοκαίρι, ενώ ήδη έχουν αρχίσει να κλείνονται και οι γάμοι για το 2015.

«Έχω ήδη κανονίσει 32 γάμους ξένων για το καλοκαίρι, δεν έχει γίνει καμία ακύρωση μετά τους σεισμούς. Επίσης ήδη άρχισαν να έρχονται αιτήματα για γάμους το καλοκαίρι του 2015», δήλωσε.

Στο νησί μένουν μόνιμα περίπου 1.000 Βρετανοί και όπως λέει η κα Ο’ Λίρι κανείς από αυτούς δεν σκέφτεται να εγκαταλείψει το νησί.

«Περνούμε τις ώρες μας σε κήπους, πίνοντας τσάι. Κανείς μας δεν σκέφτηκε να εγκαταλείψει το νησί. Ήταν δύσκολες στιγμές, αλλά πέρασαν. Όλα θα ξεπεραστούν και θα γίνουν όπως πρώτα», λέει.

Μάλιστα και οι τουριστικές κρατήσεις γίνονται κανονικά και δεν υπάρχουν ακυρώσεις, δίνοντας ελπίδα και αισιοδοξία στους κατοίκους.

Όπως αναφέρουν οι σεισμολόγοι, η μετασεισμική ακολουθία είναι ομαλή και η ζωή επανέρχεται στους κανονικούς της ρυθμούς.

Ήδη έχει ξεκινήσει ο δευτεροβάθμιος έλεγχος στα 1.400 σπίτια τα οποία έχουν κριθεί προσωρινά μη κατοικήσιμα, ενώ στόχος είναι η διαδικασία να έχει ολοκληρωθεί μέσα σε μια εβδομάδα, ώστε οι πληγέντες να μπορέσουν να αποκαταστήσουν σύντομα τις ζημιές στα σπίτια τους.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top