Ρακιντζής εναντίον δημάρχων: Αν ανοίξω το στόμα μου για τις «μαύρες τρύπες», καήκατε!

«Έχουμε 5-6 δήμους με καταχρήσεις πάνω από 1 εκ. ευρώ. Θα επιληφθεί ο εισαγγελέας»

Με φουλ επίθεση απαντά ο Γενικός Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης Λέανδρος Ρακιντζής μετά την πρωτοφανή επίθεση που δέχθηκε από την ΚΕΔΕ που δήλωσε ότι «έχει χάσει κάθε επαφή με την πραγματικότητα».
«Είναι ενοχλημένοι γιατί έχουν μάθει να μην τους ελέγχει κανείς. Θέλει η τοπική αυτοδιοίκηση να αρχίσω να λέω ονόματα και δήμους και ποσά; Έχουμε και εκλογές τώρα, δεν τους συμφέρει μάλλον. Εκείνοι ας διαμαρτύρονται κι εγώ ας κάνω τη δουλειά μου» αναφέρει ο κ. Ρακιντζής στο capital.gr, εξηγώντας ότι ήδη κάποιες περιπτώσεις έχουν πάρει το δρόμο της Δικαιοσύνης.
Ο Γενικός Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης μιλά ανοικτά για νέα κρούσματα με καταχρήσεις εκ. ευρώ: «Έχουμε 5-6 Δήμους με καταχρήσεις πάνω από 1 εκ. ευρώ αλλά δεν θέλω να πω ονόματα. Είναι θέμα δικό τους εσωτερικό. Το στέλνω στον Εισαγγελέα και ο Εισαγγελέας θα κάνει τη δουλειά του».
Αναφορικά με τους επίορκους δημοσίους υπαλλήλους, ο κ. Ρακιντζής δηλώνει ότι ίσως μέχρι το τέλος του χρόνου να φθάσουν τους 500, ενώ τονίζει ότι -αν και είναι πιθανόν να ανέβει ο συγκεκριμένος αριθμός- σίγουρα δεν θα φθάσει τα επίπεδα των 7.500, όπως είχε ακουστεί.
Τέλος, ο Γενικός Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης επισημαίνει ότι «για να έχουμε ανάπτυξη πρέπει να εξαλειφθεί η γραφειοκρατία», ενώ υπογραμμίζει ότι υπάρχει πλέον η πολιτική βούληση για την αντιμετώπιση της διαφθοράς.
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top