Ντροπή: Καταδίκασαν 20χρονη σε ομαδικό βιασμό επειδή ερωτεύτηκε

Η νεαρή κοπέλα νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση

Ντροπή: Καταδίκασαν 20χρονη σε ομαδικό βιασμό επειδή ερωτεύτηκε
Σοκ προκαλεί η είδηση ότι μια 20χρονη βιάστηκε ομαδικά στην Ινδία –με εντολή ενός αυτοσχέδιου δικαστηρίου απαρτιζόμενο από τους πρεσβυτέρους του χωριού- επειδή "διέπραξε το έγκλημα να ερωτευτεί" έναν άνδρα από άλλη φυλή! Η 20χρονη εισήχθη στο νοσοκομείο σε κρίσιμη κατάσταση.

Η αστυνομία στη δυτική Βεγγάλη της Ινδίας συνέλαβε 13 ύποπτους σε σχέση με τον ομαδικό βιασμό της γυναίκας, σύμφωνα με το BBC.

Τα σεξουαλικά εγκλήματα στην Ινδία έχουν βρεθεί στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος της διεθνούς κοινότητας και των ακτιβιστών μετά τον ομαδικό βιασμό και τον θάνατο τον Δεκέμβριο του 2012 μίας 23χρονης φοιτήτριας μέσα σε λεωφορείο στο Νέο Δελχί.

Η κυβέρνηση ενίσχυσε τους νόμους για τα σεξουαλικά εγκλήματα από τον περασμένο χρόνο μετά τις μαζικές διαδηλώσεις ��ιαμαρτυρίας με αφορμή την επίθεση.

Ωστόσο, η βία και οι διακρίσεις εις βάρος των γυναικών παραμένουν βαθιά ριζωμένες στη συντηρητική, πατριαρχική ινδική οικογένεια.

Σύμφωνα με την αστυνομία, ο ομαδικός βιασμός της 20χρονης το βράδυ της Δευτέρας ήταν η τιμωρία της για τη σχέση που είχε με έναν άνδρα από άλλη φυλή, κάτοικο του γειτονικού χωριού στην περιοχή Μπιρμπούμ.

"Η σχέση τους συνεχιζόταν επί σχεδόν πέντε χρόνια. Όταν ο άνδρας επισκέφθηκε το σπίτι της γυναίκας τη Δευτέρα για να της κάνει πρόταση γάμου, οι πρεσβύτεροι τον είδαν και έστησαν ένα 'πρόχειρο δικαστήριο'. Στη διάρκεια της 'δίκης' το ζευγάρι δέθηκε σε ένα δένδρο", δήλωσε στο BBC ο επικεφαλής της αστυνομίας του Μπιρμπούμ, ο Σ.Σουντακάρ.

Ο ίδιος είπε ότι ο επικεφαλής του χωριού της γυναίκας επέβαλε πρόστιμο στο ζευγάρι 400 δολαρίων γιατί "διέπραξε το έγκλημα να ερωτευτεί".

Ο άνδρας κατέβαλε το πρόστιμο, αλλά η οικογένεια της γυναίκας δεν διέθετε τα χρήματα, είπε η αστυνομία.

Τότε ο επικεφαλής του χωριού, ο οποίος μάλιστα είναι μακρινός συγγενής της γυναίκας, διέταξε τον ομαδικό βιασμό της, πρόσθεσε ο Σουντακάρ.
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top