Στη φυλακή μέχρι την έκδοσή του στην Ελλάδα ο Φιλιππίδης: "Θέλω να επιστρέψω γρήγορα"

Όλο το χρονικό και η απάντηση του επιχειρηματία μετά τη σύλληψή του

Ενώπιον των δικαστικών αρχών στην Τουρκία εμφανίστηκε μετά τη σύλληψή του στην Κωνσταντινούπολη, όπως πρώτο το star.gr σας έγραψε, ο πρώην διοικητής του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, Άγγελος Φιλιππίδης.


Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Φιλιππίδης παραιτήθηκε από κάθε ένσταση που θα μπορούσε να υποβάλει κατά τη διαδικασία και ζήτησε να έρθει όσο πιο γρήγορα γίνεται στην Ελλάδα.

Ωστόσο, το τουρκικό δικαστήριο αν και αποφάσισε την απέλασή του στη χώρα μας, ζήτησε από τις ελληνικές αρχές να σταλεί το κατηγορητήριο σε βάρος του κ. Φιλιππίδη προκειμένου να ακολουθηθεί η διαδικασία για την έκδοση του κατηγορούμενου. Όπως σας είπαμε και νωρίτερα, η διαδικασία αυτή, σύμφωνα με τις ελληνικές προξενικές αρχές, μπορεί να κρατήσει από δύο έως 40 ημέρες.

Στο ενδιάμεσο διάστημα ο κ. Φιλιππίδης θα κρατείται, κατά πάσα πιθανότητα, στις φυλακές του Μαλτεπέ, όπου, συνήθως, κρατούνται οι προς απέλαση αλλοδαποί υπήκοοι.

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, ο πρώην διοικητής του Τ.Τ κατέθεσε μάλιστα και το αεροπορικό εισιτήριο το οποίο είχε κλείσει προκειμένου να αποδείξει τον ισχυρισμό του ότι σκόπευε την ερχόμενη Δευτέρα να επιστρέψει και να εμφανιστεί ενώπιων των δικαστικών αρχών. Το εισιτήριο αυτό θα το χρησιμοποιήσει ο δικηγόρος του και στον ανακριτή Διαφθοράς στον οποίο θα οδηγηθεί μόλις έρθει στην Ελλάδα.

Το χρονικό της σύλληψης

Εις βάρος του κ. Φιλιππίδη είχε εκδοθεί διεθνές ένταλμα σύλληψης για την υπόθεση του ΤΤ -υπόθεση που προκάλεσε ζημιά στο ελληνικό Δημόσιο τουλάχιστον 400 εκατ. ευρώ. Οι τουρκικές αρχές ενημέρωσαν την ΕΛ.ΑΣ περίπου στις 10.00 το πρωί του Σαββάτου ότι συνέλαβαν άτομο που δείχνει να είναι ο πρώην πρόεδρος του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου.

Στη συνέχεια, προκειμένου να γίνει η ταυτοποίηση του συλληφθέντος οι τουρκικές αρχές ζήτησαν στοιχεία (φωτογραφίες και αποτυπώματα).

Όπως σας είπαμε και νωρίτερα, ο εντοπισμός του κ. Φιλιππίδη ήταν εύκολος για τις διωκτικές Αρχές, αφού έκανε συνεχή χρήση του κινητού του τηλεφώνου. Σημειώνεται ότι κ. Φιλιππίδης είχε μεταβεί από τη χώρα μας στην Κωνσταντινούπολη την 03-01-2014, όπου και παρέμενε μέχρι τη σύλληψή του.

Κατά τη σύλληψη βρέθηκαν στην κατοχή του:

-311 λίρες Τουρκίας,
-5.615 ευρώ,
-1.005 λίρες Αγγλίας,
-18.090 δολάρια Χονγκ – Κονγκ,
-220 φράγκα Ελβετίας,
-1.514 δολά��ια ΗΠΑ,
-δύο κινητά τηλέφωνα κι ένα usb 2 GB ,
-μπλοκ επιταγών και κάρτες τραπεζών,
-άδεια παραμονής στην Ελβετία και άδειες ικανότητας οδήγησης αλλοδαπών Αρχών
-δύο διαβατήρια ελληνικών Αρχών, εκ των οποίων το ένα είχε λήξει και
-διάφορα έγγραφα

Φιλιππίδης μετά τη σύλληψή του: «Ουδέποτε είπα ότι ήμουν στις ΗΠΑ»

Ο συνήγορός του, Αθανάσιος Βαρλάμης, υποστήριξε ότι από το μεσημέρι της Παρασκευής είχε ενημερώσει τον ανακριτή της υπόθεσης του Τ.Τ. κ. Γ. Ανδρεάδη ότι ο κατηγορούμενος θα εμφανιστεί τη Δευτέρα ενώπιόν του. Και ο ίδιος όμως ο πρώην πρόεδρος του Τ.Τ. ανέφερε, μιλώντας το Σάββατο στον Real FM, πως είχε ενημερώσει την ανακρίτρια, μέσω του δικηγόρου του, ότι θα επιστρέψει στην Ελλάδα τη Δευτέρα το βράδυ. «Για κάποιο λόγο αποφασίστηκε, ενήργησαν και με συλλάβανε και συνεπώς μπορεί να έρθω αντί για τη Δευτέρα την Κυριακή», πρόσθ��σε.

Ερωτηθείς για τις πληροφορίες ότι βρισκόταν στις ΗΠΑ, ανέφερε ότι δεν είχε πει ποτέ ότι βρισκόταν εκεί. «Απλώς επειδή συνήθως πηγαίνω στην Αμερική, ήταν η υπόθεση των δημοσιογράφων ότι θα είμαι εκεί», υποστήριξε ο πρώην πρόεδρος του Τ.Τ.

Πέντε οι συλλήψεις

Για την υπόθεση του ΤΤ, μέχρι στιγμής έχουν συλληφθεί πέντε άτομα, ενώ εκκρεμεί η εκτέλεση άλλων δύο ενταλμάτων. Οι απολογίες των κατηγορουμένων αναμένεται να ξεκινήσουν τη Δευτέρα.

Βάση για τα συνολικά επτά εντάλματα σύλληψης και την άσκηση ποινικών διώξεων σε βαθμό κακουργήματος για 25 άτομα αποτέλεσε το πόρισμα-καταπέλτης της εισαγγελέως κατά της Διαφθοράς κυρίας Πόπης Παπανδρέου.

Η εισαγγελέας καταλογίζει στους κατηγορουμένους ότι έδωσαν το πράσινο φως για υπέρογκα δάνεια σε επιχειρηματίες χωρίς εγγυήσεις, τα οποία εκείνοι με τη σειρά τους χρησιμοποίησαν για τη δημιουργία προσωπικού πλουτισμού και όχι για την ενίσχυση της επιχειρηματικής τους δραστηριότητας.


Κάντε κλικ και δείτε το βίντεο...
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top