Έντονη ανησυχία για δημιουργία μια νέας 17 Νοέμβρη-Φόβοι για μεγάλο τρομοκρατικό χτύπημα

Η Ασφάλεια είχε προειδοποίησει για κινδύνους φυγής κρατουμένων

Συναγερμός έχει σημάνει στην αστυνομία και στην αντιτρομοκρατική υπηρεσία μετά την εξαφάνιση του Χριστόδουλου Ξηρού η οποία δημιουργεί έντονες ανησυχίες για ενδεχόμενο μεγάλο τρομοκρατικό χτύπημα.

Την ίδια ώρα, στο φως της δημοσιότητας έρχεται έγγραφο με το οποίο η Διεύθυνση Ασφάλειας του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, προειδοποιούσε τις δικαστικές αρχές και το υπουργείο Δικαιοσ��νης για τον κίνδυνο φυγής επικίνδυνων κρατουμένων που έχουν το δικαίωμα αδειών, και μάλιστα για τη συμμετοχή τους σε εγκληματικές πράξεις

Στο έγγραφο που είχε σταλεί τον Ιούνιο, αναφέρεται κατά λέξη: «Σύμφωνα με τα διαθέσιμα στην υπηρεσία μας στοιχεία, ικανός αριθμός κρατουμένων που λαμβάνουν άδεια δεν επιστρέφουν στα σωφρονιστικά καταστήματα μετά τη λήξη αυτής και εξακολουθούν να συμμετέχουν ενεργά στη βαρύνουσα εγκληματικότητα, γεγονός που επιβαρύνει ιδιαίτερα τη δημόσια ασφάλεια τη χώρας επηρεάζουν σε αριθμό πολλαπλάσιο του αριθμού της την εγκληματικότητα) και την επιχειρησιακή δράση της Ελληνικής Αστυνομίας (σπατάλη ανθρώπινων πόρων και μέσων επί μακρό χρονικό διάστημα για τον εντοπισμό και την ε νέου σύλληψή τους), ενώ κλονίζει το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών».

Παράλληλα, ερωτηματικά προκαλεί η είδηση πως η άδεια που δόθηκε στον Χριστόδουλο Ξηρό και που ήταν αυτή που του έδωσε την ευκαιρία να δραπετεύσει, υπεγράφη μόλις μία μέρα μετά την τρομοκρατική επίθεση στην οικία του Γερμανού πρέσβη που απασχόλησε όχι μόνο την ελληνική επικαιρότητα αλλά και τα διεθνή μέσα ενημέρωσης.

Επίσης, θα πρέπει να σημειωθεί πως ο καταδικασμένος για τη συμμετοχή στη 17 Νοέμβρη Χριστόδουλος Ξηρός είχε πάρει συνολικά 7 άδειες σε διάστημα 16 μηνών.

Την ίδια ώρα, την ανησυχία της αστυνομίας για ενδεχόμενο μεγάλο τρομοκρατικό χτύπημα, εντείνει το γεγονός ότι ο μικρότερος αδελφός του εκτελεστή της οργάνωσης, ο Βασίλης Ξηρός, έχει εξαφανιστεί μετά την ��ποφυλάκισή του στις 11 Ιουνίου του 2011.

Η αστυνομία φοβάται για τη δημιουργία μια νέας 17 Νοέμβρη καθώς ελεύθεροι κυκλοφορούν μεταξύ άλλων και οι Μαζιώτης-Ρούπα που είχα αποφυλακιστεί λόγω της παρέλευσης του 18μηνου χωρίς να γίνει δίκη, ο Βασίλης Παλαιοκώστας αλλά και άλλοι που είχαν καταδιαστεί για συμμετοχή στις τρομοκρατικές οργανώσεις Επαναστατικός Αγώνας και Συνομωσία Πυρήνων της Φωτιάς αλλά τώρα είναι ελεύθεροι: Χριστόφορος Κορτ��σης, Ευάγγελος Σταθόπουλος, Εμμανούλ Γιόσπας, Παναγιώτης Μασούρας, Κωνσταντίνα Καρακατσάνη, Στέλλα Αντωνίου, Κωνσταντίνος Παπαδόπουλος, Περικλής Μπενέκης και Ηριάννα Βασιλειάδη-Λιναρδάκη.

Τέλος, οι Αρχές λένε πως ο Χριστόδουλος Ξηρός είχε αγαστές σχέσεις με κρατούμενους για την οργάνωση «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς». Φέρεται μάλιστα να γιόρτασε την παραμονή της Πρωτοχρονιάς στον Κορυδαλλό με μέλη των «Πυρήνων».

Αντίδραση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για την απόδραση του Χρ.Ξηρού

Την αντίδραση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ προκάλεσε η είδηση της απόδρασης του καταδικασμένου για την 17Νοέμβρη Χριστόδουλου Ξηρού. Η αμερικανική κυβέρνηση δηλώνει ότι ανησυχεί βαθύτατα από την εξέλιξη και πως συνεργάζεται με Έλληνες αξιωματούχους για την υπόθεση, ενώ καλεί την ελληνική κυβέρνηση να εντοπίσει τον Ξηρό και να τον στείλει στη φυλακή.

Σύμφωνα με δήλωση εκπροσώπου του Στέιτ Ντιπάρτμεντ στον Μ.Ιγνατίου: «Μας ανησυχεί βαθύτατα ότι ο καταδικασμένος για πράξεις τρομοκρατίας Χριστόδουλος Ξηρός, ο οποίος ήταν ένα βασικό μέλος της τρομοκρατικής οργάνωσης 17 Νοέμβρη, που σκότωσε πέντε υπαλλήλους της αμερικανικής Αποστολής στην Ελλάδα, αγνοείται μετά από μια άδεια απουσίας από τη φυλακή όπου εξέτιε έξι διαδοχικές ποινές ισόβιας κάθειρξης για δολοφονίες.

Συνεργαζόμαστε με Έλληνες αξιωματούχους σχετικά με την υπόθεση. Καλούμε την ελληνική κυβέρνηση να εντοπίσει τον Ξηρό και να τον στείλει στην φυλακή.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Ελλάδα είναι εταίροι στην καταπολέμηση της τρομοκρατίας σε όλες τις μορφές της, και συνεργαζόμαστε στενά με τις ελληνικές αρχές για την αντιμετώπιση όσων χρησιμοποιούν τη βία για να επιδιώξουν να επιτύχουν τους στόχους τους».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top