Τα Ελληνόπουλα παρατάνε το σχ��λείο για να βοηθήσουν οικονομικά την οικογένεια!

Σε Αττική και Ανατολική Θράκη η μεγαλύτερη σχολική διαρροή

Σε υψηλά επίπεδα βρίσκεται το φαινόμενο της σχολικής διαρροής στην Ελλάδα αφού 1 στα 10 παιδιά παρατάει το σχολείο, εξαιτίας της οικονομικής κρίσης, για να ενισχύσει το οικογενειακό εισόδημα.

Οι ερευνητές τους ονομάζουν drop outs.

«Το ποσοστό των παιδιών που εγκαταλείπουν την υποχρεωτική εκπαίδευση ανέρχεται στο 11,4» σημείωσε ο Χρήστος Ζάγγος, ερευνητής ΚΑΝΕΠ ΓΣΕΕ

«Περίπου 150.000 άτομα έχουν εγκαταλείψει το σχολείο εξα��τίας της οικονομικής κρίσης» πρόσθεσε ο Προκόπης Πανδής, ερευνητής ΚΑΝΕΠ ΓΣΕΕ.

Πάντως θα πρέπει να σημειωθεί πως τα περισσότερα παιδιά παρατάνε το σχολείο για να ενταθούν νωρίτερα στην αγορά εργασίας και να βοηθήσουν στο οικογενειακό εισόδημα, κάτι που αποδεικνύεται δώρο άδωρο.
Και αυτό γιατί «Το 60% των παιδιών που εγκαταλείπουν το σχολείο παραμένουν άνεργα. Τελικά καταλήγουν εκτός εκπαίδευσης, έκτος κατάρτισης, έκτος απασχόλησης δλδ neets.»

Οι περιοχές που εμφανίζεται μεγάλη σχολική διαρροή είναι η πυκνοκατοικημένη Αττική, η Ανατολική Θράκη αλλά και πολλές τουριστικές περιοχές της χώρας.

Την τελευταία δεκαετία πάντως σε όλη την ΕΕ το ποσοστό των θέσεων εργασίας για άτομα με μειωμένα τυπικά προσόντα όπως είναι τα παιδιά που εγκαταλείπουν το σχολείο, έχει μειωθεί γύρω στο 25%.
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top