Ο πλανήτης γιορτάζει την αλλαγή του χρόνου!

ΔΕΙΤΕ πως καλωσόρισαν το 2014 διάφορες χώρες του κόσμου

Ο πλανήτης γιορτάζει την αλλαγή του χρόνου!
Ο καινούργιος χρόνος έφτασε ήδη σε πολλές χώρες του πλανήτη. Έτσι λοιπόν, στην Σεούλ οι Νοτιοκορεάτες επιφύλαξαν θερμή υποδοχή στο 2014. Πλήθος κόσμου εξοπλισμένο με φωτογραφικές μηχανές παρακολούθησε το βουδιστικό τελετουργικό ελπίζοντας το 2014 να φέρει λιγότερη ένταση με τον βόρειο γείτονα στην πολύπαθη χερσόνησο.

Στο Τόκιο με την αλλαγή του χρόνου οι καμπάνες στους ναούς ήχησαν 108 φορές, μία για κάθε μια απ' τις αιτίες της ανθρώπινης δυστυχίας σύμφωνα με το βουδισμό.
Χιλιάδες Ιάπωνες, κάποιοι με παραδοσιακές φορεσιές, υποδέχθηκαν τη χρονιά του αλόγου προσφέροντας νομίσματα στα ιερά τους κι ελπίζοντας να εκπληρωθούν οι προσδοκίες τους για υγεία, μακροημέρευση, πλούτο κι ευτυχία.

Και φέτος 850.000 πολίτες στην Ταιβάν κατέκλυσαν τους δρόμους γύρω απ' το δημαρχείο καθώς 24.000 βεγγαλικά αξίας άνω του ενός εκατομμυρίου δολαρίων εκτοξεύτηκαν απ' τον ουρανοξύστη των εκατόν ενός ορόφων.

Η νύχτα έγινε ημέρα στο Χονγκ Κονγκ καθώς χιλιάδες βεγγαλικά εκτοξεύθηκαν κοντά στη χερσόνησο Κόουλουν αλλά και από επτά ουρανοξύστες της κινεζικής μεγαλούπολης.
Μάλιστα, την στιγμή που υποδέχονταν τη νέα χρονιά αντήχησαν κανονιοβολισμοί από ένα κανόνι, κατάλοιπο των Βρετανών αποικιοκρατών σ' ένα έθιμο που ανάγεται από τη λήξη του Β' Παγκοσμίου Πολέμου.

Περνάμε στην Κίνα όπου οι εορταστικές εκδηλώσεις για το 2014 περιλάμβαναν ιδιαίτερα εντυπωσιακά σόου με ήχο και φως στην παραλία της Σαγκάη στο Μπόιντ, πάλαι ποτέ σύμβολο της αποικιοκρατίας αλλά και σ' ένα απ' τα σημαντικότερα αξιοθέατα της χώρας, σ' ένα κομμάτι του Σινικού Τείχους κοντά στο Πεκίνο.

Στο Σίδνεϊ, χιλιάδες ήταν οι Αυστραλοί που υποδέχτηκαν το νέο έτος, παρακολουθώντας ένα σόου πυροτεχνημάτων συνολικής διάρκειας 12 λεπτών.

Τη νέα χρονιά υποδέχτηκαν πρώτοι από όλους οι Νεοζηλανδοί. Αποχαιρέτησαν το 2013 με πολύχρωμα πυροτεχνήματα από τον φημισμένο Sky Tower στην πρωτεύουσα Όκλαντ. Υποδέχτηκαν την έλευση του νέου έτους, με χορούς, τραγούδι και ευχές.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top