Πάνω 32.000 παράνομα σκευάσματα και χάπια στην αγορά!

Δείτε τι εντόπισε το ΣΔΟΕ σε μαγαζί του κέντρου

Πάνω από… 32.000 (συγκεκριμένα 32. 871) φαρμακευτικά σκευάσματα και 18 μπουκαλάκια λαδιού κυκλοφορούσαν παράνομα στην ελληνική αγορά, σύμφωνα με τον ΕΟΦ.

Πρόκειται για σκευάσματα, τα οποία εντοπίστηκαν από το ΣΔΟΕ σε κατάστημα χονδρικού εμπορίου στο κέντρο της Αθήνας, στο πλαίσιο της επιχείρησης «Ξένιος Ζευς».

Υπενθυμίζεται ότι τα παραπάνω φαρμακευτικά σκευάσματα είχαν σταλεί για τις απαραίτητες εργαστηριακές – συγκριτικές εξετάσεις από την Υπηρεσία προς τον Ε.Ο.Φ., αμέσως μετά την κατάσχεσή τους.

Ειδικότερα, ο Ε.Ο.Φ. πραγματοποίησε διαχωρισμό των σκευασμάτων σε έντεκα (11) κατηγορίες και κατέληξε ότι οι οχτώ (8), που ανήκουν στα φαρμακευτικά προϊόντα, δεν έφεραν αριθμό έγκρισης του Οργανισμού και ως εκ τούτου κυκλοφορούσαν παράνομα στην ελληνική αγορά, με ό,τι αυτό μπορεί να συνεπάγεται για την υγεία των καταναλωτών.

Οι υπόλοιπες τρεις κατηγορίες σκευασμάτων, διαπιστώθηκε ότι δεν περιέχουν φαρμακευτικές ουσίες και συνεπώς δεν ήταν δυνατή η κατηγοριοποίησή τους.

Τα κατασχεθέντα σκευάσματα βρίσκονται στο Τμήμα Ελέγχου Κυκλοφορίας και θα παραδοθούν προς καταστροφή με απόφαση του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top