Τα χρέη των δήμων προς την ΕΥΔΑΠ ξεπερνούν τα 250.000.000 ευρώ!

ΔΕΙΤΕ το ρεπορτάζ του Τάσου Τέλλογλου και του Λάζαρου Μπέλτσιου

Τα χρέη των δήμων προς την ΕΥΔΑΠ ξεπερνούν τα 250.000.000 ευρώ!

​Ένα από τα προαπαιτούμενα για να πάρει το Δημόσιο τη δόση του 1 εκ. ευρώ, είναι να αποδείξει στη τρόικα ότι οι φορείς του Δημοσίου έχουν εξοφλήσει τα χρέη τους προς την ΕΥΔΑΠ.

Ο Τάσος Τέλλογλου και ο Λάζαρος Μπέλτσιος ερεύνησαν το πώς σχηματίστηκαν και το πώς εξοφλούνται τα χρέη των Δήμων.

Συγκεκριμένα, τα χρέη των Δήμων αυξάνονταν σταθερά προς την ΕΥΔΑΠ, τα τελευταία 15 χρόνια.

Ο Δήμος Μεγάρων ήταν ένας από τους Δήμους που σταθερά συσσώρευαν χρέη από την χρήση του νερού, για να φιγουράρει πριν από λίγες εβδομάδες στην 2η θέση των υπερχρεωμένων Δήμων στην ΕΥΔΑΠ, με 45.000.000 ευρώ χρέος!

«Το σύνολο των υποχρεώσεών του μέχρι τις 31/7/13 ήταν γύρω στα 45.000.000 ευρώ. Αυτό που κατορθώσαμε να κάνουμε ήταν να απαλείψουμε τα τοκοχρεολύσια, με αποτέλεσμα αυτό το ποσό να φτάσει στα 22.600.000 ευρώ περίπου», είπε στον δημοσιογράφο Τάσο Τέλλογλου, ο Δήμαρχος Μεγάρων Γιάννης Μαρινάκης.

Επί 14 χρόνια, 6 στα 10 κυβικά που έστελνε η ΕΥΔΑΠ στο Δήμο Μεγαρέων, χάνονταν ή κλέβονταν, αλλά παρόλα αυτά τιμολογούνταν… μέχρι που ήρθε η τρόικα!

«Ο Δήμος τιμολογούσε το ποσό αυτό μειωμένο, κατά 60 %, κι αν σε αυτό προσθέσουμε και το γεγονός των υποκλοπών που γινόταν στο δίκτυο ύδρευσης, αντιλαμβάνεστε ότι αυτοί ήταν οι λόγοι, οι οποίοι οδήγησαν στην δημιουργία αυτού του υπέρογκου χρέους!», πρόσθεσε ο Δήμαρχος της περιοχής.

Η συμφωνία της ελληνικής κυβέρνησης με την τρόικα, είχε τουλάχιστον σα παράπλευρο κέρδος να ξεκινήσει να φτιάχνεται το πανάρχαιο δίκτυο ύδρευσης της πόλης, «Μέγαρα»… είναι όλη η Ελλάδα!

Όπως αποκαλύπτει ο πρόεδρος των εργαζομένων στην ΕΥΔΑΠ, Βαγγέλης Δημούδης, τα χρέη του Δημοσίου στην εταιρεία ξεπερνούν το δισεκατομμύριο:

«Οι επίσημες καταγραφές των υπηρεσιών της ΕΥΔΑΠ για τις απαιτήσεις της από το Δημόσιο και τους Δήμους συνολικά είναι 1.076.000.000 ευρώ!!!»

Όμως το πρόβλημα δεν είναι σημερινό… απλά τώρα τίθεται για πρώτη φορά προκειμένου να πάρει ο ιδιώτης την ΕΥΔΑΠ καθαρή από χρέη!

«Οι διοικήσεις μέχρι τώρα καταγράφανε τα χρήματα αυτά αλλά δεν υπήρχε καμία ανταπόκριση από το κράτος και οι Δήμοι κατά καιρούς προσπαθούσαν να κάνουν κάποιες ρυθμίσεις των χρεών τους, αλλά πάλι ποτέ δεν ήταν εντάξει απέναντι στις υποχρεώσεις τους προς την ΕΥΔΑΠ. Τα χρέη αυτά συνεχώς διογκώνονταν!» είπε ο κύριος Δημούδης.

Όμως ακόμα κι αν εξοφλήσουν οι Δήμοι το μειωμένο χρέος τους, υπάρχει κι ένα χρέος της κεντρικής κυβέρνησης που είναι μεγαλύτερο από εκείνο των Δήμων και που η κυβέρνηση δεν έχει αποφασίσει ακόμα πως θα εξοφληθεί!

ΔΕΙΤΕ το ρεπορτάζ…

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top