Παραλύει σήμερα η χώρα: ΔΕΙΤΕ ποιοι απεργούν και πως θα κινηθούν τα ΜΜΜ

Κλειστό το μετρό στο Σύνταγμα από τις 09:30

Παραλύει σήμερα η χώρα: ΔΕΙΤΕ ποιοι απεργούν και πως θα κινηθούν τα ΜΜΜ

Πρώτη ανάρητηση: 06/11/2013 07:52

Παραλύει σήμερα Τετάρτη όλη η χώρα λόγω της 24ωρης απεργίας που έχουν κηρύξει ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ αντιδρώντας στην οικονομική πολιτική της κυβέρνησης, με αιχμή τα μέτρα για τη φορολογία και τις εργασιακές σχέσεις, καθώς και τη διαθεσιμότητα και τις απολύσεις.

Όπως σας γράψαμε και από το star.gr, στις 11 το πρωί θα πραγματοποιηθεί συλλαλητήριο στο Πεδίον του Άρεως, ενώ το ΠΑΜΕ οργανώνει χωριστή συγκέντρωση στις 10.30 στην Ομόνοια. Θα ακολουθήσουν πορείες προς τη Βουλή.

Γι αυτό το λόγο έχει κλείσει το μετρό στο Σύνταγμα από τις 09:30 το πρωί της Τετάρτης.

Ποιοι απεργούν

Στις κινητοποιήσεις συμμετέχουν οι εργαζόμενοι σε δημόσιες υπηρεσίες, ΔΕΚΟ, Ταμεία, τοπική αυτοδιοίκηση, τράπεζες, Υγεία, Παιδεία και συγκοινωνίες.

Με προσωπικό ασφαλείας τα νοσοκομεία

Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν τα νοσοκομεία, τα Κέντρα Υγείας, οι Προνοιακές Μονάδες και το ΕΚΑΒ, καθώς γιατροί και εργαζόμενοι στα νοσοκομεία συμμετέχουν στην απεργία.

Κλειστά τα δικαστήρια

Κλειστά θα επίσης είναι τα δικαστήρια σε όλη τη χώρα λόγω της συμμετοχής της Ομοσπονδίας Δικαστικών Υπαλλήλων Ελλάδος στην κινητοποίηση.

Πως θα κινηθούν τα ΜΜΜ

Μετ’ εμποδίων θα γίνουν και οι μετακινήσεις των ΜΜΜ, καθώς και οι εργαζόμενοι στα μέσα μεταφοράς θα πάρουν μέρος στην απεργία.

Συγκεκριμένα, «χειρόφρενο» τραβούν καθ΄όλη τη διάρκεια της ημέρας τα τρένα του ΟΣΕ, ο προαστιακός και τα τρόλεϊ.

Από τις 9 το πρωί έως τις 9 το βράδυ θα κυκλοφορούν τα λεωφορεία.

Κανονικά θα πραγματοποιούν δρομολόγια ηλεκτρικός, τραμ και μετρό.

Λόγω, ωστόσο, της απεργίας των σιδηροδρομικών δεν θα εκτελούνται τα δρομολόγια του μετρό στο τμήμα Δ. Πλακεντίας - αεροδρόμιο.

Μετ’ εμποδίων και οι πτήσεις

Η τρίωρη στάση εργασίας των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας από τις 12.00 έως τις 15.00 και των εργαζομένων στην ΥΠΑ από τις 12 το μεσημέρι μέχρι τις 16.00 προκαλεί ακυρώσεις και ματαιώσεις πτήσεων.

Δεμένα τα πλοία στα λιμάνια

Και η ΠΝΟ έχει ανακοινώσει πως θα κρατήσει τα πλοία δεμένα στα λιμάνια.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top