Πρυτάνεις πανεπιστημί��ν: Οσοι διοικητικοί υπάλληλοι έκαναν απεργία δεν θα πληρωθούν

Θα εκδοθούν ονομαστικές καταστάσεις

Σάλος έχει προκληθεί μετά την αποκάλυψη ότι οι διοικητικοί υπάλληλοι στα ΑΕΙ παρόλο που συμπληρώνουν σχεδόν δύο μήνες απεργίας πληρώνονται κανονικά και με το νόμο. Η δικαιολογία τους; Δεν ήταν να δυνατό να σταλούν στοιχεία για τις ημέρες αυτές διότι απεργούσαν και οι εργαζόμενοι στις υπηρεσίες που εκδίδουν τις μισθολογικές καταστάσεις.

Η απεργία των διοικητικών υπαλλήλων, ξεκίνησε στις 10 Σεπτεμβρίου και πλέον βρίσκεται στην 8η εβδομάδα, ωστόσο οι εργαζόμενοι πληρώθηκαν τον Σεπτέμβριο διότι οι μισθολογικές καταστάσεις είχαν σταλεί στην Ενιαία Αρχή Πληρωμών στις 20 Αυγούστου, ενώ παράλληλα πληρώθηκαν και τον Οκτώβριο καθώς έστειλαν τις καταστάσεις 19 Σεπτεμβρίου.

Ωστόσο την Τρίτη, οι πρυτάνεις των ιδρυμάτων που έχουν την ευθύνη για το ζήτημα αυτό αλλά και οι ίδιοι οι διοικητικοί υπάλληλοι, ισχυρίστηκαν ότι όταν λήξει η απεργία θα εκδοθούν ονομαστικές καταστάσεις με όλες τις ημέρες που απέργησε ο κάθε εργαζόμενος και ανάλογα θα γίνουν οι πληρωμές.


Ήδη οι πρυτάνεις, έχουν ζητήσει τα σχετικά στοιχεία και δηλώνουν ότι ανάλογα με τις ημέρες απεργίας για τον κάθε υπάλληλο θα γίνουν οι περικοπές, ενώ πολλοί εργαζόμενοι θα πάρουν μηδενικά εκκαθαριστικά στο δίμηνο που θα ακολουθήσει.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top