Το ΑΠΘ τιμά τον Οικουμενικό Πατριάρχη!

​Ο πρύτανης του έδωσε το μετά��λιο του Αγίου Δημητρίου

​Ο πρύτανης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης Ιωάννης Μυλόπουλος απένειμε στον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο το μετάλλιο του Αγίου Δημητρίου, που είνα�� η ανώτατη διάκριση του ιδρύματος.

O Οικουμενικός Πατριάρχης είπε : «Σας ευχαριστούμε για τας τιμητικάς εκδηλώσεις σας προς το πρόσωπο της ημετέρας μετριότητος, τας οποίας θεωρούμεν και εκλαμβάνουμε ως εκδηλώσεις σεβασμού προς τον θεσμό του οικουμενικού πατριαρχείου και ως την αναγνώριση και εκτίμηση της προσφοράς του προς την εκκλησία και την κοινωνία γενικότερα».

Ανάμεσα στα άλλα ο Οικουμενικός Πατριάρχης αναφέρθηκε στην οικονομική κρίση που βιώνει η χώρα, ενώ δεν παρέλειψε να σχολιάσει τα προβλήματα των πανεπιστημίων και να εκφράσει τις ευχές του για την ταχεία αντιμετώπισή τους.

Ο Πρύτανης του ΑΠΘ, Γιάννης Μυλόπουλος είπε: «Το ΑΠΘ σας υποδέχεται με αισθήματα αγαλιάσεως και ως κομιστή αγαθών ελπίδων στους δύσκολους καιρούς που διέρχεται η πατρίδα, και που μέρος των δεινών της κλήθηκε να πληρώσει με βαρύ είναι η αλήθεια τίμημα και το δικό μας πανεπιστήμιο».

Στην ειδική συνεδρίαση της συγκλήτου που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα τελετών του ιδρύματος παρέστησαν ο υπουργός Μακεδονίας - Θράκης Θεόδωρος Καράογλου, ο μητροπολίτης Άνθιμος, καθώς και εκπρόσωποι των τοπικών αρχών.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top