Ξανά στο "σκαμνί" σήμερα ο Παπαγεωργόπουλος- Έξω από το δικαστικό μέγαρο και η σύζυγός του

"Είσαι ο Κολοκοτρώνης της Θεσσαλονίκης" του φώναζαν

Ξανά στο "σκαμνί" σήμερα ο Παπαγεωργόπουλος- Έξω από το δικαστικό μέγαρο και η σύζυγός του

Στο «σκαμνί» θα καθίσει και πάλι ο πρώην δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Βασίλης Παπαγεωργόπουλος, οκτώ μήνες μετά την ετυμηγορία του Κακουργιοδικείου Θεσσαλονίκης, με την οποία σύμφωνα με την οποία καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη για την υπεξαίρεση από τα ταμεία του κεντρικού δήμου. Η συγκεκριμένη υπόθεση θα επανεξεταστεί σήμερα Τρίτη σε δεύτερο βαθμό, από το Πενταμελές Εφετείο Θεσσαλονίκης.

Όπως σας γράψαμε από το star.gr, μαζί με τον επί σειρά ετών δήμαρχο Θεσσαλονίκης θα δικαστούν ο άλλοτε γενικός γραμματέας του δήμου και «δεξί χέρι» του Β. Παπαγεωργόπουλου, Μιχάλης Λεμούσιας, και ο πρώην υπάλληλος της Ταμειακής Υπηρεσίας, Παναγιώτης Σαξώνης, οι οποίοι καταδικάστηκαν επίσης σε ισόβια κάθειρξη.

Το εδώλιο του δικαστηρίου θα συμπληρωθεί από τους δύο πρώην διευθυντές της Ταμειακής Υπηρεσίας,οι οποίοι καταδικάστηκαν σε κάθειρξη 15 και 10 ετών, αντιστοίχως, αλλά το δικαστήριο αποφάσισε να δώσει ανασταλτικό αποτέλεσμα στην έφεσή τους, με αποτέλεσμα να αφεθούν ελεύθεροι με όρους μέχρι τη δευτεροβάθμια δίκη.

"Είσαι ο Κολοκοτρώνης της Θεσσαλονίκης"

Πριν από λίγο μεταφέρθηκαν στο δικαστικό μέγαρο της Θεσσαλονίκης οι κατηγορούμενοι.

«Είμαστε αθώοι και μας κουβαλάνε με χειροπέδες» φώναξε κατά τη μεταγωγή του ο πρώην γενικός γραμματέας του δήμου Μιχάλης Λεμούσιας.

Έξω από το δικαστικό μέγαρο, περίμενε πλήθος κόσμου, μεταξύ των οποίων συνεργάτες των κατηγορουμένων και η σύζυγος του Βασίλη Παπαγεωργόπουλου. «Μόνο εσένα και τον Κολοκοτρώνη φυλάκισαν δήμαρχε. Είσαι αθώος, είσαι ο Κολοκοτρώνης της Θεσσαλονίκης» φώναξε κάποιος από το πλήθος.

Νωρίτερα, στα δικαστήρια μεταφέρθηκε και ο Παναγιώτης Σαξώνης, κεντρικός πρωταγωνιστής της υπόθεσης.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top