Απέτρεψαν την χρεωκοπία λίγο πριν τον γκρεμό οι ΗΠΑ!

Πέρασε ο νόμος για το χρέος - τρίμηνη παράταση στο θρίλερ

Απέτρεψαν την χρεωκοπία λίγο πριν τον γκρεμό οι ΗΠΑ!

Μία «ανάσα» πριν την χρεωκοπία επήλθε συμφωνία στις ΗΠΑ, καθώς ο νόμος για το χρέος πέρασε, τόσο από την Γερουσία, όσο και από την Βουλή. Ωστόσο, το θρίλερ τερματίστηκε προσωρινά, καθώς ο νόμος δίνει περιθώριο τριών μηνών, ενώ οι δημόσιοι υπάλληλοι θα επιστρέψουν στην εργασία τους μετά την υποχρεωτική αργία.

Η συμφωνία Δημοκρατικών και Ρεπουμπλικάνων πέρασε αρχικά από την Γερουσία με 81 ψήφους υπέρ και 18 κατά, ενώ στη συνέχεια ψηφίστηκε και στη Βουλή των Αντιπροσώπων με 285 υπέρ και 144 κατά.

Ο νόμος -που αποτρέπει την στάση πληρωμών, επεκτείνοντας το όριο κρατικού δανεισμού- οδηγεί στην επαναλειτουργία της κυβέρνησης και των ομοσπονδιακών υπηρεσιών που παρέμεναν κλειστές από την 1η Οκτωβρίου.

«Μπορούμε να αρχίσουμε να σβήνουμε αυτό το σύννεφο της αβεβαιότητας και ανησυχίας από τις επιχειρήσεις μας και από τον αμερικανικό λαό», δήλωσε ο Barack Obama, που υπέγραψε τον νόμο, ανοίγοντας τον δρόμο ώστε οι ομοσπονδιακοί υπάλληλοι να επιστρέφουν τις επόμενες ώρες στην εργασία τους.

Πάντως, ο «πονοκέφαλος» δεν πέρασε πλήρως: με βάση τον νόμο που ψηφίστ��κε, οι ΗΠΑ να μπορούν να δανείζονται έως και τις 7 Φεβρουαρίου, κάτι που αναλυτές επισημαίνουν πως επιτρέπει στις ομοσπονδιακές υπηρεσίες να λειτουργήσουν μέχρι τα μέσα Ιανουαρίου.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top