Οι Πρυτάνεις θα πάνε στις Βρυξέλλες να συζητήσουν τα προβλήματα των ελληνικών πανεπιστημίων

Την Πέμπτη στις 17 Οκτωβρίου

​Την Πέμπτη 17 Οκτωβρίου, αντιπροσωπεία της Συνόδου των Πρυτάνεων, με επικεφαλής τον προεδρεύοντα, πρύτανη του ΑΠΘ, Γιάννη Μυλόπουλο θα μεταβεί στις Βρυξέλλες!

Εκεί θα συζητηθούν στο Ευρωκοινοβούλιο «τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα ελληνικά πανεπιστήμια μετά τις τελευταίες εξελίξεις στο χώρο της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και κυρίως εξαιτίας της εφαρμογής του μέτρου της διαθεσιμότητας του διοικητικού προσωπικού», όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Μέλη της Συνόδου των Πρυτάνεων και εκπρόσωποι των ελληνικών ΑΕΙ θα συμμετάσχουν στην ενημερωτική εκδήλωση με θέμα «Κρίση, εφαρμοζόμενες πολιτικές και συνέπειες για τα Ελληνικά Πανεπιστήμια» που διοργανώνει στις Βρυξέλλες ο ευρωβουλευτής των Οικολόγων Πράσινων/Ομάδα Πράσινων στο Ευρωκοινοβούλιο Νίκος Χρυσόγελος.

Στην εκδήλωση έχουν προσκληθεί Έλληνες ευρωβουλευτές, ακαδημαϊκοί από το Βέλγιο, την Ισπανία και την Πορτογαλία, άνθρωποι των γραμμάτων και των τεχνών, καθώς και δημοσιογράφοι.

Θα συμμετάσχει επίσης η Ρεμπέκκα Χαρμς, συμπρόεδρος της Ομάδας των Πράσινων στο Ευρωκοινοβούλιο.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης θα δοθεί συνέντευξη Τύπου, στην οποία θα συμμετάσχουν οι: Γιάννης Μυλόπουλος, πρύτανης ΑΠΘ, προεδρεύων Συνόδου Πρυτάνεων, Δημοσθένης Αναγνωστόπουλος, πρύτανης Χαροκόπειου Πανεπιστημίου, μέλος του προεδρείου της Συνόδου, Πάρις Τσάρτας, πρύτανης Παν��πιστημίου Αιγαίου, μέλος του προεδρείου της Συνόδου και η Ελένη Καραμαλέγκου, πρόεδρος Τμήματος Φιλολογίας, Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, μέλος της Πανεπιστημιακής Συγκλήτου του ΕΚΠΑ.

Παράλληλα, οι υπηρετούντες με οποιαδήποτε σχέση εργασίας στα 8 Πανεπιστήμια που θα τεθούν σε διαθεσιμότητα 1349 διοικητικοί υπάλληλοι υποχρεούνται, μέχρι την Παρασκευή 18 Οκτωβρίου (εφόσον σήμερα εκδοθεί από το υπουργείο η σχετική πρόσκληση), να απογραφούν σε ειδικό πληροφοριακό σύστημα που του υπουργείου Παιδείας.

Όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά οι υπάλληλοι θα πρέπει να τα καταθέσουν και εγγράφως στην οικεία Διεύθυνση Διοικητικού/ Προσωπικού Ανώτατης Εκπαίδευσης του υπουργείου Παιδείας.

Σχετική επίσημη ανακοίνωση αναμένεται να εκδοθεί από το υπουργείο Παιδείας.Αυτό προκύπτει από τη νέα απόφαση που υπέγραψε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης , η οποία είναι γενική για όλο το δημόσιο, , αλλά στην παρούσα φάση αφορά μόνο τα οκτώ Πανεπιστήμια από τα οποία θα τεθούν 1349 διοικητικοί υπάλληλοι σε διαθεσιμότητα. Συνεπώς δεν αφορά όλα τα ΑΕΙ , αλλά μόνο εκείνα που εμπίπτουν στη λίστα με τις διαθεσιμότητες.​

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top