Φαρμακευτικός κολοσσός επενδύει 2,2 εκατομμύρια ευρώ στην Ελλάδα

Τετραετής συνεργασία με την χώρα μας

Φαρμακευτικός κολοσσός επενδύει 2,2 εκατομμύρια ευρώ στην Ελλάδα

​Η απόφαση μεγάλης πολυεθνικής φαρμακευτικής εταιρίας να ενισχύσει τις επενδύσεις της στην Ελλάδα συνιστά ψήφο εμπιστοσύνης στη χώρα και στην εγχώρια φαρμακευτική αγορά.

Μια μεγάλη πολυεθνική φαρμακευτική εταιρία, η Γκλάξοσμιθκλάιν ανακοίνωσε την επέκταση της συνεργασία της με την ελληνική εταιρία ΦΑΜΑΡ και την απόφαση της να επενδύσει στη χώρα μας 2, 2 εκατομμύρια ευρώ.

Ο κύριος Κωνσταντίνος Λιμνίδης, Γενικός διευθυντής της GSK Consumer Healthcare Ελλάδος, Κύπρου και Μάλτας μιλώντας στο Star υποστήριξε: «Ενισχύουμε την παραγωγική μας δραστηριότητα στην Ελλάδα με μία επένδυση της τάξης των 2,2 εκ. ευρώ, κάτι το οποίο μας κάνει ιδιαίτερα χαρούμενους. Η επένδυση περιλαμβάνει τη συσκευασία 5 μη συνταγογραφούμενων προϊόντων και θα εξάγονται σε 32 χώρες».

Η ανακοίνωση της συνεργασίας που έχει 4ετή διάρκεια έγινε στην κατοικία του Βρετανού πρέσβη στην Αθήνα, και στην εκδήλωση παραβρέθηκαν υψηλόβαθμα στελέχη της εταιρίας από την Ελλάδα και το εξωτερικό, καθώς και ο υπουργός ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης.

Ο κύριος Χατζηδάκης δήλωσε πως «η επένδυση αυτή γίνεται σε έναν δυναμικό τομέα. Έχουμε μια εταιρία πολύ μεγάλη που έρχεται και συνεργάζεται με μία ελληνική εταιρία και επεκτείνει τις δραστηριότητές της στην Ελλάδα. Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό».

Η συγκεκριμένη επιχειρηματική πρωτοβουλία αναμένεται να ενισχύσει σε μεγάλο βαθμό το εμπορικό ισοζύγιο των ελληνικών εξαγωγών και να καταστήσει την Ελλάδα κέντρο παραγωγής για τις διεθνείς αγορές.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top