Καταγγελία- ΣΟΚ: "Χρησιμοποιούσα αντισυλληπτικά και έπαθα πνευμονική εμβολή"

Δείτε ποιους κινδύνους κρύβουν και ποια είναι η σωστή χρήση τους

Καταγγελία- ΣΟΚ: "Χρησιμοποιούσα αντισυλληπτικά και έπαθα πνευμονική εμβολή"

Για τους περισσότερους γυναικολόγους αποτελούν την πιο ασφαλή και αποτελεσματική μέθοδο αντισύλληψης. Είναι εύκολα στη χρήση τους και κυκλοφορούν εύκολα στο εμπόριο για πάνω από 50χρόνια. Τα αντισυλληπτικά χάπια χρησιμοποιούνται καθημερινά από εκατομμύρια γυναίκες σε όλο τον κόσμο.

Ωστόσο, μια άλλη διάσταση στο θέμα των αντισυλληπτικών χαπιών φαίνεται πως δίνει η ιστορία της Χριστίνας Μπάκα. Όπωε περιγράφει η ίδια έφτασε ένα βήμα πριν το θάνατο εξαιτίας συγκεκριμένου αντισυλληπτικού φαρμάκου.

«Τα έπαιρνα για 3 μήνες. Κάποια στιγμή μετά τους τρεις μήνες, κατά τη διάρκεια του ύπνου μου ένιωσα αφόρητη δυσφορία, δύσπνοια και έντονο πόνο. Πήγα στο νοσοκομείο και εκεί μου διέγνωσαν πνευμονική εμβολή».

Η πνευμονική εμβολή είναι μια εξαιρετικά σπάνια παρενέργεια που σύμφωνα με την πλειονότητα των γυναικολόγων αποτελεί τη συνύρπαξη και άλλων επιβαρυντικών παραγόντων.

Χαρακτηριστικό είναι και το παράδειγμα μιας 18χρονης από την Αγγλία που όπως σας γράψαμε πρόσφατα από το star.gr έχασε την όρασή της από το ένα μάτι ύστερα από εγκεφαλικό επεισόδιο που υπέστη, εξαιτίας της χρήσης αντισυλληπτικών χαπιών.

Κάντε κλικ και δείτε τι υποστηρίζουν οι γυναικολόγοι στο βίντεο από την εκπομπή «Μίλα»

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top