Μαρτυρίες-ΣΟΚ από μαθήτριες: "Έτσι προσπάθησαν να μας εντάξουν στη Χρυσή Αυγή"

Δείτε τι αποκαλύπτουν στο STAR

Μαρτυρίες-ΣΟΚ από μαθήτριες: "Έτσι προσπάθησαν να μας εντάξουν στη Χρυσή Αυγή"

Δυο κορίτσια που στο παρελθόν τα πλησίασαν μέλη της Χρυσής Αυγής στο σχολείο τους, σπάνε τη σιωπή τους και μιλούν στο Star για όλα όσα υποστηρίζουν ότι έζησαν.

«Ερχόντουσαν στο σχολείο και έλεγαν “προσπάθησε να μας φέρεις κοντά σε δικά σου άτομα, σε νέα παιδιά”. Μας μοίραζαν διάφορα φυλλάδια στο σχολείο και μας παρότρυναν να πάμε μαζί τους ώστε να γίνουμε και πιο πολλοί» λέει η μία κοπέλα.

«Με απειλούσαν ενώ μου έλεγαν ότι αν γίνω μέλος της Χρυσής Αυγής θα έχω πιο πολλά κίνητρα, θα με προστατεύουν» αναφέρει η δεύτερη.

Όπως υποστηρίζουν μέλη της Χρυσής Αυγής προσέγγιζαν ανήλικους μέσω facebook, μέσω μηνυμάτων αλλά και έξω από τα σχολεία καθώς ήθελαν να τους εντάξουν στους κόλπους του ακροδεξιού κόμματος.

Με αυτόν τον τρόπο έφτιαχναν τους Κένταυρους. Πρόκειται για τους ανήλικους που σύμφωνα με τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου η στρατολόγηση τους αποτελούσε το πιο ανησυχητικό φαινόμενο. Μάλιστα όσοι άξιζαν από τους Κένταυρους εντάσσονταν στο μηχανοκίνητο τάγμα.

Μάρτυρας αναφέρει ότι «έχει συμμετάσχει πολλές φορές σε μηχανοκίνητες δράσεις, στις οποίες συμμετείχαν 50 με 60 μηχανάκια στα οποία επέβαιναν οπωσδήποτε 2 άτομα ποτέ μόνος ο οδηγός εκ των οποίων ο συνεπιβάτης κρατούσε τη σημαία με το κοντάρι της οποίας χτυπούσε όποιον Πακιστανό βρισκόταν μπροστά του. Το κοντάρι ήταν ειδικά κατασκευασμένο δήθεν για τη σημαία όμως ήταν η κατασκευή του τέτοια κοντόχοντρη ώστε και να το ελέγχει αυτός που το κρατάει και να μπορεί να χτυπήσει αποτελεσματικά άνθρωπο και μ αυτό εννοούσαν να του ανοίξουν το κεφάλι».

Κάντε κλικ και δείτε το βίντεο του Star…

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top