Κατεβάζει ρολά η αμερικανική κυβέρνηση: εκτός δημοσίου 800.000 υπάλληλοι

«Θρίλερ» με τον προϋπολογισμό των ΗΠΑ

Πρώτη ανάρτηση: ​01/10/2013 08:47

Τελικά δεν ζούμε μόνο στην Ελλάδα δύσκολες στιγμές… αφού οι ΗΠΑ είναι ένα βήμα πριν την οικονομική κατάρρευση!

Σε εξέλιξη βρίσκεται η μερική διακοπή της λειτουργίας της αμερικανικής κυβέρνησης, μετά από εντολή της Υπηρεσίας Διαχείρισης και Προϋπολογισμού του Λευκού Οίκου, λόγω του αδιεξόδου στο Κογκρέσο για τον προϋπολογισμό των ΗΠΑ.

Πάνω από 800.000 δημόσιοι υπάλληλοι θα τεθούν από το πρωί της Τρίτης (τοπική ώρα) σε υποχρεωτική αργία, επί συνόλου δύο εκατομμυρίων.
Το δυναμικό των ομοσπονδιακών υπηρεσιών θα μειωθεί στο μίνιμουμ, που σε ορισμένες περιπτώσεις φθάνει στο 5% του συνολικού δυναμικού.

Παρά τις μαραθώνιες διαπραγματεύσεις, το Κογκρέσο δ��ν κατάφερε να φτάσει σε συμφωνία για τους πόρους που θα επέτρεπαν την ομαλή συνέχιση της λειτουργίας της ομοσπονδιακής κυβέρνησης και έτσι από τα μεσάνυχτα (τοπική ώρα, 07:00 ώρα Ελλάδος), με την έναρξη του νέου οικονομικού έτους, ξεκίνησε η διακοπή λειτουργίας της κυβέρνησης.

Οι Ρεπουμπλικανοί της Βουλής των Αντιπροσώπων θέλοντας να καταφέρουν πλήγμα στην μεταρρύθμιση Ομπάμα στον τομέα της υγείας, επέμειναν μέχρι την τελευταία στιγμή ότι η χρηματοδότηση των ομοσπονδιακών υπηρεσιών πρέπει να συνδεθεί με την καθυστέρηση της εφαρμογής της μεταρρύθμισης, παρά τις εκκλήσεις μετριοπαθών Ρεπουμπλικανών για την αποσύνδεση των δύο θεμάτων.

Λίγα λεπτά πριν από την εκπνοή της προθεσμίας, η Βουλή των Αντιπροσώπων συμφώνησε στη διατύπωση επίσημο�� αιτήματος για διαπραγματεύσεις με τη Γερουσία.

Πριν ωστόσο από τη σύγκληση των Ρεπουμπλικανών της Βουλής, οι Δημοκρατικοί απέρριψαν την πρόταση για διαπραγματεύσεις και δήλωσαν ότι οι Ρεπουμπλικανοί οφείλουν να δώσουν την τελική τους έγκριση στο νομοσχέδιο χρηματοδότησης, μέχρι τις 15 Νοεμβρίου, της ομοσπονδιακής κυβέρνησης.

Η αμερικανική, δημοκρατικής πλειοψηφίας, Γερουσία θα συνέλθει στις 09.30 για να απορρίψει και επισήμως την τελευταία πρόταση των Ρεπουμπλικανών της Βουλής των Αντιπροσώπων για τη χρηματοδότηση της κυβέρνησης.

Διαβάστε τι δήλωσε ο Ομπάμα: ''Πιθανές υποχρεωτικές άδειες για το πολιτικό προσωπικό του Πενταγώνου''

Σε τηλεοπτικό μήνυμά του ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα δή��ωσε ότι το ένστολο προσωπικό των ενόπλων δυνάμεων θα παραμείνει κανονικά στην υπηρεσία του, αλλά προειδοποίησε το πολιτικό προσωπικό του Πενταγώνου για πιθανές υποχρεωτικές αδειοδοτήσεις.

«Γνωρίζω ότι οι ημέρες που έρχονται μπορεί να σημαίνουν περισσότερη αβεβαιότητα και πιθανές υποχρεωτικές αδειοδοτήσεις. Και γνωρίζω ότι αυτό έρχεται μετά από τις αδειοδοτήσεις που πολλοί από εσάς υποστήκατε ήδη το καλοκαίρι. Εσείς και οι οικογένειές σας αξίζουν κάτι περισσότερο από την δυσπραγία που παρακολουθούμε σήμερα στο Κογκρέσο», ανέφερε ο Μπαράκ Ομπάμα στο τηλεοπτικό δίκτυο των Ενόπλων Δυνάμεων.

ΔΕΙΤΕ το βίντεο...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top