ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΕΤΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ: Εφιαλτικό ΒΙΝΤΕΟ με 22 νεκρούς από πυροβολισμούς σε εμπορικό κέντρο

Κάνει το γύρο του κόσμου η φριχτή είδηση

​Τουλάχιστον 22 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 50 τραυματίστηκαν από πυροβολισμούς σ' ένα εμπορικό κέντρο στο Ναϊρόμπι, με τα περισσότερα θύματα βρίσκονται μέσα στο κτιριακό συγκρότημα, σύμφωνα με τον Κενυατικό Ερυθρό Σταυρό.

nai5.jpg

Κάποιοι υποστηρίζουν πως όλα ξεκίνησαν όταν άγνωστοι άντρες προσπάθησαν να ληστέψουν κατάστημα του εμπορικού, ωστόσο άλλοι είπαν πως είδαν γύρω στους πέντε ένοπλους να εισβάλλουν στο εμπορικό κέντρο Ουέστγκεϊτ και ότι το επεισόδιο έμοιαζε με επίθεση μάλλον, παρά με ένοπλη ληστεία.

nai6.jpg

Σύμφωνα με έναν αυτόπτη μάρτυρα, οι ένοπλοι εκτέλεσαν εν ψυχρώ πελάτες του εμπορικού κέντρου και μιλούσαν μια ξένη γλώσσα, ίσως αραβικά ή σομαλικά.

Ένας άλλος αυτόπτης μάρτυρας που είπε πως ονομάζεται Τάχα δήλωσε πως άκουσε το στρίγκλισμα φρένων και δευτερόλεπτα αργότερα μια έκρηξη και πυροβολισμούς από το ισόγειο.

Μερικοί πελάτες του εμπορικού κέντρου έτρεξαν στους πάνω ορόφους και κρύφτηκαν στους κινηματογράφους . Η αστυνομία βρήκε μια άλλη ομάδα τρομοκρατημένων πελατών να κρύβεται σε μια τουαλέτα του πρώτου ορόφου.

nai8.jpg

Την ώρα του μακελειού ελικόπτερα της αστυνομίας πετούσαν πάνω από το εμπορικό κέντρο καθώς ένοπλοι αστυνομικοί φώναζαν «βγείτε έξω, βγείτε έξω» και πολλοί άνθρωποι απομακρύνονταν τρέχοντας από το κτίριο. Καπνός έβγαινε από μια είσοδο και αυτόπτες μάρτυρες είπαν πως άκουσαν εκρήξεις χειροβομβίδων.

Γύρω στους 25 τραυματίες μεταφέρθηκαν με φορεία και καροτσάκια του σούπερ-μάρκετ. Πολλά από τα θύματα φέρουν πολλαπλά ελαφρά τραύματα, προφανώς από θραύσματα. Άλλοι βγήκαν έξω περπατώντας με ματωμένα υφάσματα τυλιγμένα γύρω από τα τραύματά τους.

Δεν αποκλείουν το τρομοκρατικό χτύπημα

«Ενδέχεται να πρόκειται για μια επίθεση από τρομοκράτες, οπότε αντιμετωπίζουμε το θέμα πολύ σοβαρά» δήλωσε υπουργός Εσωτερικών της Κένυας

Δείτε το ΒΙΝΤΕΟ-ΣΟΚ

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top