«ΤΣΟΥΝΑΜΙ» απεργιακών κινητοποιήσεων από Δευτέρα

Αναβρασμός στο χώρο της Παιδείας και της Υγείας

«ΤΣΟΥΝΑΜΙ» απεργιακών κινητοποιήσεων από Δευτέρα

Εβδομάδα απεργιακών κινητοποιήσεων θα είναι αυτή που ξεκινά τη Δευτέρα, με τους δασκάλους, τους καθηγητές, τους εργαζόμενους στο χώρο της Υγείας και τους δημόσιους υπαλλήλους να βγαίνουν στο δρόμο διαμαρτυρόμενοι για την κινητικότητα που εφαρμόζει η κυβέρνηση.

Την Τετάρτη και την Πέμπτη 18 και 19 Σεπτεμβρίου η ΑΔΕΔΥ έχει προαναγγείλει 48ωρη απεργία, διαμαρτυρόμενη για την υπαγωγή των δημοσίων υπαλλήλων στο καθεστώς κινητικότητας. Μάλιστα στις κινητοποιήσεις συμμετέχουν και οι εφοριακοί.

Τη Δευτέρα, αρχίζουν πενθήμερες κυλιόμενες απεργίες οι εργαζόμενοι στα ασφαλιστικά ταμεία και στον ΟΑΕΔ, ενώ τον χορό των κινητοποιήσεων σέρνουν οι καθηγητές των δημόσιων και ιδιωτικών σχολείων.

Η ΟΛΜΕ έχει εξαγγείλει πενθήμερες επαναλαμβανόμενες απεργίες που ξεκινούν από τις 16 Σεπτεμβρίου και στις οποίες συμμετέχουν και οι δάσκαλοι που θα πραγματοποιήσουν 48 απεργία στις 18 και 19 Σεπτεμβρίου.

Τη Δευτέρα μάλιστα 16 Σεπτεμβρίου οι δάσκαλοι και οι νηπιαγωγοί θα πραγματοποιήσουν τρίωρη στάση εργασίας από τις 11:00 το πρωί για να συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο που έχει προγραμματιστεί για τις 12 στα Προπύλαια.

Αναβρασμός επικρατεί και στο χώρο της Υγείας με τους νοσοκομειακούς γιατρούς να προχωρούν σε τριήμερη πανελλαδική απεργία της Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου και μέχρι και την Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου.

Την Πέμπτη ��άλιστα 19 Σεπτεμβρίου θα συνεδριάσει η εκτελεστική επιτροπή της ΑΔΕΔΥ από κοινού με τις ομοσπονδίες των εργαζομένων στον δημόσιο τομέα, ενώ το Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου το Γενικό Συμβούλιο της ΑΔΕΔΥ συνεδριάζει για να αποφασίσει για την πορεία των κινητοποιήσεων.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top