Αναβρασμός στο χώρο της παιδείας-Σχολεία ανοίγουν και κλείνουν-Στον αέρα οι εξεταστικές

ΕΛΜΕ: Επαναλαμβανόμενες 5μερες απεργίες από τις 16/9

Πρώτη ανάρτηση: 09/09/2013 22:56

Αναβρασμός επικρατεί στο χώρο της Παιδείας με τα σχολεία να ανοίγουν και να κλείνουν αλλά και τα ΑΕΙ και ΤΕΙ τις χώρας να μπαίνουν σε χορό κινητοποιήσεων εν μέσω εγγραφών και εξεταστικής.


ΚΡΙΣΙΜΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΕΛΜΕ-ΟΛΜΕ

Κρίσιμο ραντεβού είχαν οι πρόεδροι της ΕΛΜΕ με το προεδρείο της ΟΛΜΕ, οι οποίοι αποφάσισαν πενθήμερες επαναλαμβανόμενες απεργίες από τις 16 Σεπτεμβρίου.

Απο τις 85 ΕΛΜΕ που έλαβαν μέρος στη συνεδρίαση, οι 72 ψηφίσαν υ��έρ των κινητοποιήσεων.

Όπως ανέφεραν οι πρόεδροι των Ενώσεων, θα επανεξετάζουν τη στάση τους μετά από κάθε πενθήμερη απεργία.

Για αύριο, Τρίτη, έχει προγραμματιστεί συνάντηση του ΔΣ της ΟΛΜΕ με τους δασκάλους.

ΛΟΥΚΕΤΟ ΣΤΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ

Την ίδια ώρα αναβρασμός επικρατεί και στα πανεπιστήμια με τους διοικητικούς υπαλλήλους να προσχωρούν σε 2 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες από αύριο Τρίτη αλλά και σε πενθήμερη απεργία την επόμενη εβδομάδα διαμαρτυρόμενοι για την διαθεσιμότητα. Τι σημαίνει αυτό ; ότι οι πρωτοετής δεν μπορούν να εγγραφούν ενώ η εξεταστική περίοδος είναι στον αέρα.

Η σύγκλητος του Καποδιστριακού πανεπιστημίου αποφάσισε και αύτη την αναστολή της λειτουργίας του μέχρι τη Δευτέρα 16-9-2013 κάτι που θα κάνει και το ΕΜΠ.

Λουκέτο και στα ΤΕΙ όλης της χώρας από αύριο Τρίτη με κινητοποιήσεις ανάλογες με αυτές των ΑΕΙ, τόσο από τους καθηγητές όσο και από τους διοικητικούς, μετά από απόφαση των προέδρων τους την περασμένη Παρασκευή.

ΣΤΟ ΧΟΡΟ ΤΩΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΟΙ ΔΑΣΚΑΛΟΙ

Έτοιμοι να κατέβουν στις δρόμους είναι και οι δάσκαλοι που διαμαρτύρονται για τα τεράστια προβλήματα που δημιουργούνται στα σχολεία με τις μεγάλες ελλείψεις σε προσωπικό καθαριότητας, την απουσία σχολικών φυλάκων και σχολικών τροχονόμων αλλ�� και τη προβληματική χρηματοδότηση που καθιστά αδύνατο το να ανταποκριθούν τα σχολεία ακόμα και σε βασικές υποχρεώσεις.

ΤΙ ΛΕΕΙ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ

Η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας διαβεβαιώνει ότι η σχολική χρονιά θα ξεκινήσει ομαλά με τους καθηγητές και τα βιβλία στη θέση τους, ενώ αποκλείστηκε το ενδεχόμενο επιστράτευσης των καθηγητών.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top