17-18 Σεπτεμβρίου: Αποχή δικηγόρων

Αντιδρούν στο άνοιγμα του επαγγέλματος

Αποχή από τα δικαστήρια αποφάσισαν οι δικηγόροι για τις 17 και 18 Σεπτεμβρίου, αντιδρώντας στη ρύθμιση που περιλαμβάνεται στο νέο κώδικα περί δικηγορών που προωθεί η κυβέρνηση.


Η κατάργηση της υποχρεωτικής παράστασης δικηγόρων στα συμβόλαια, αλλά και ο προσδιορισμός ελάχιστης αμοιβής για τους έμμισθους συναδέλφους τους στον ιδιωτικό τομέα είναι μερικές από τις προωθούμενες ρυθμίσεις.

Όπως επισημαίνουν «σε καμία σύγχρονη δημοκρατική κοινωνία δεν νοείται παροχή υπηρεσιών που προσιδιάζουν σε σχέση εξαρτημένης εργασίας χωρίς να κατοχυρώνεται δικαίωμα του εργαζομένου σε αμοιβή. Τέτοιου είδους "μέτρα" που λαμβάνονται από την πολιτική εξουσία με επίκληση επιταγών της "τρόικας" αλλά στην πραγματικότητα προς όφελος των τραπεζών, των ασφαλιστικών εταιρειών και άλλων επιχειρήσεων που ασκούν μαζικά ένδικα βοηθήματα στα δικαστήρια της χώρας (π.χ. για εγγραφή προσημείωσης υποθήκης ή για έκδοση διαταγών πληρωμής) προκειμένου να έχουν πρόσβαση σε δικηγορικές υπηρεσίες με εξευτελιστικές αμοιβές, προσβάλλουν τον πυρήνα του δικαιώματος σε μία αξιοπρεπή διαβίωση, υπονομεύουν την άσκηση του δικηγορικού λειτουργήματος και, κατ’ επέκταση, την απονομή της Δικαιοσύνης, οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια σε υποβάθμιση της ποιότητας των παρεχόμενων νομικών υπηρεσιών και τέλος παραβιάζουν την ισότητα των όπλων ενώπιον των δικαστικών αρχών, με θύμα τον ίδιο τον πολίτη».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top