Επί ποδός πολέμου η Συρία: Ρωσικά πλοία στη Μεσόγειο

Βρετανικά μαχητικά θωρακίζουν τις κυπριακές βάσεις

Επί ποδός πολέμου η Συρία: Ρωσικά πλοία στη Μεσόγειο
Πυρετώδεις είναι οι διαβουλεύσεις και οι στρατιωτικές προετοιμασίες πριν την ενδεχόμενη εντολή για χτύπημα της Δύσης στη Συρία.

Η Ρωσία στέλνει στη Μεσόγειο δύο πολεμικά πλοία για να ενισχύσει τη ναυτική της παρουσία. Πρόκειται για ένα ανθυποβρυχιακό πλοίο και ένα καταδρομικό εξοπλισμένο με πυραύλους.


Την ίδια στιγμή έξι βρετανικά μαχητικά αεροσκάφη «Typhoon» έχουν αναπτυχθεί στην Κύπρο προκειμένου να προστατεύσουν τις εκεί βρετανικές βάσεις.


Εντωμεταξύ, ο Μπαράκ Ομπάμα μίλησε για περιορισμένα και στοχευμένα χτυπήματα στη Συρία που όμως δεν θα παρασύρουν τις Ηνωμένες Πολιτείες σε μακροχρόνια εμπλοκή, ενώ δήλωσε ότι οι αμερικανοί και οι σύμμαχοί τους έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα πως το καθεστώς Ασαντ εξαπέλυσε χημικά όπλα και πρέπει να υποστεί τις συνέπειες.

Από την πλευρά του ο Σύρος πρόεδρος Μπασάρ Αλ Άσαντ δήλωσε την Πέμπτη ότι η Συρία θα αμυνθεί κατά οποιασδήποτε επίθεσης δεχθεί.

«Οι απειλές για μια άμεση επίθεση κατά της Συρίας αυξάνουν μόνον την προσήλωσή της στις βαθιά ριζωμένες αρχές της και στην ανεξαρτησία της. Η Συρία θα υπερασπιστεί τον εαυτό της απέναντι σε οποιαδήποτε επίθεση» μετέδωσε η συριακή κρατική τηλεόραση, επικαλούμενη τις δηλώσεις που έκανε ο Άσαντ σε αντιπροσωπεία πολιτικών από την Υεμένη.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top