ΤΕΛΟΣ η αγωνία: Σήμερα ανακοινώνονται οι βάσεις εισαγωγής σε ΑΕΙ και ΤΕΙ

"Βουτιά" που θα ξεπεράσει τα 1.000 μόρια δείχνουν τα πρώτα στοιχεία

ΤΕΛΟΣ η αγωνία: Σήμερα ανακοινώνονται οι βάσεις εισαγωγής σε ΑΕΙ και ΤΕΙ

Πρώτη ανάρτηση: 28/08/2013 20:54​

Τελειώνει η αγωνία για τους χιλιάδες μαθητές καθώς σήμερα το πρωί (πιθανότατα γύρω στις 10) θα ανακοινωθούν από το υπ. Παιδείας οι βάσεις εισαγωγής και τα ονόματα των επιτυχόντων στα Πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ της χώρας.

Όπως σας έχουμε γράψει από το star.gr, φέτος αναμένεται μεγάλη πτώση των βάσεων σε όλα τα επιστημονικά πεδία που πιθανότατα θα ξεπεράσουν τα 1.000 μόρια σε κάποια τμήματα.

Οι σχολές στις οποίες αναμένεται να πέσουν οι βάσεις είναι οι υψηλόβαθμες ακόμη και τις ιατρικές.

Το μεγάλο βαθμολογικό Βατερλό των υποψηφίων στις φετινές Πανελλαδικές και η μείωση των αριστούχων στα περισσότερα μαθήματα φέρνουν και πτώση των βάσεων σε σχολές όπως οι μαθηματικές, Φυσικής, Παιδαγωγικές, Οικονομικές κ.ά. που μπορεί να φτάσει και τα 500 μόρια.

Παρόμοια εικόνα αναμένεται να έχουμε στις σχολές του ΕΜΠ, όπου οι Σχολές Μηχανικών Η/Υ και Μηχανολόγων Μηχανικών, με τις υψηλότερες βάσεις του Μετσόβιου, αναμένεται να μην ξεπεράσουν τα 18.500 μόρια.

Η μείωση των αριστούχων θα επηρεάσει και το 3ο πεδίο (ιατρικών επιστημών) με τις σχολές αυτές να ακολουθούν -για πρώτη φορά εδώ και χρόνια- έστω και μία ελαφρά καθοδική πορεία τόσο στα κεντρικά ιδρύματα (Αθήνα-Θεσσαλονίκη) όσο και στα περιφερειακά.

Τα στοιχεία των βάσεων θα σταλούν το πρωί και θα αναρτηθούν σε όλα τα σχολεία της χώρας.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top