Κανένας επιπλέον περιοριστικός όρος δεν επιβλήθηκε στον Β.Ρέστη

Απολογήθηκε συμπληρωματικά το πρωί της Παρασκευής

Κανέναν επιπλέον περιοριστικό όρο, γεγονός που ερμηνεύεται ως ένδειξη πώς έπεισε αυτή τη φορά τις αρχές για την ασφάλεια του δανείου των επιπλέον 10 εκατομμύριων ευρώ που είχε πάρει –ως μεγαλομέτοχος της τράπεζας- από την FBB , δεν επέβαλλαν η ανακρίτρια και ο εισαγγελέας στον εφοπλιστή Βίκτωρα Ρέστη, ο οποίος απολογήθηκε συμπληρωματικά το πρωί.

Ο κατηγορούμενος είχε κληθεί από την ανακρίτρια Ρένα Κατσίβελη για το αδίκημα της υπεξαίρεσης που αφορά ένα ακόμη δάνειο ύψους 10 εκ. ευρώ από την τράπεζα συμφερόντων του FBB, το οποίο κρίθηκε ύποπτο. Μπορεί λοιπόν για αυτή την κατηγορία να αφέθηκε ελεύθερος χωρίς κανέναν περιοριστικό όρο πλην ο κ.Ρέστης επέστρεψε στη φυλακή καθώς την προηγούμενη εβδομά��α κρίθηκε προφυλακιστέος μετά τις εξηγήσεις που έδωσε για άλλο δάνειο ύψους 5,8 εκ. ευρώ, παρόλο που επέστρεψε τα χρήματα και μάλιστα εντόκως.

Ο γνωστός εφοπλιστής για το δάνειο των 10 εκ. ευρώ προσκόμισε σήμερα σύμφωνα με τον δικηγόρο του Πέτρο Μαχά, παραστατικά που δείχνουν ότι αυτό είναι εξασφαλισμένο κατά 150% της αξίας του και ότι είναι ενήμερο πλήρως καθώς οι δόσεις καταβάλλονται κανονικά. Παράλληλα προσκόμισε και έγγραφο από το οποίο προκύπτει ότι ξεκίνησε ήδη από χθες η αποπληρωμή του, δηλαδή θα καταβάλλει σε μετρητά όλο το ποσό.

Σύμφωνα με την πλευρά του κ.Ρέστη, το δάνειο των 10 εκ. ευρώ ήταν επενδυτικό με υποθήκη το σπίτι του ενώ και η ΤτΕ το είχε χαρακτηρίσει μηδενικού κινδύνου.

Οπως δήλωσε ο συνήγορός του Πέτρος Μα��άς: «Ο κ.Ρέστης συνεργάζεται πλήρως με τις ανακριτικές αρχές και τους παρέχει ότι στοιχεία χρειάζονται για να διαλευκανθεί η υπόθεση. Είναι βέβαιος ότι εάν πριν του απαγγελθούν κατηγορίες και συλληφθεί τον είχαν καλέσει να παράσχει εξηγήσεις θα είχαν διευκρινιστεί όλα τα ζητήματα και η πορεία της υπόθεσης θα ήταν διαφορετική.»

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top