Mάλια: Απολογούνται όσοι ενεπλάκησαν στο μακελειό με νεκρό τον 19χρονο Tyrell

Η Ελλάδα είναι μια φιλόξενη και ασφαλής χώρα δήλωσε ο Βρετανός Πρέσβης

Mάλια: Απολογούνται όσοι ενεπλάκησαν στο μακελειό με νεκρό τον 19χρονο Tyrell

Για μία ασφαλή, φιλική και φιλόξενη χώρα μίλησε αναφερόμενος στην Ελλάδα, στη δήλωση του ο Βρετανός Πρέσβης που μετά το τραγικό περιστατικό του θανάτου του 19χρονου Tyrell Matthew Burton, βρέθηκε στην περιοχή και είχε σειρά επαφών με τις αρχές, τόσο με τη Δημοτική Αρχή, όσο και με την Αστυνομία.

Ο Πρέσβης φρόντισε μάλιστα να αποσαφηνίσει ότι το μήνυμα που στέλνει στους Βρετανούς τουρίστες είναι ξεκάθαρο, οφείλουν να σέβονται τοπικούς κανόνες και έθιμα. Επίσης τονίζει ότι από τα δυο εκατομμύρια Βρετανούς τουρίστες που επισκέφθηκαν την Ελλάδα μόλις 700 περίπου περιστατικά απασχόλησαν τα Βρετανικά προξενία.

Αναλυτικότερα στη δήλωση του ο Βρετανός Πρέσβης κ. Τζων Κίττμερ που βρέθηκε στην Κρήτη χτες τόνισε τα εξής:

"´Ηρθα στα Μάλια σήμερα για να υποστηρίξω τους συναδέλφους μου στο προξενείο, τις τοπικές αρχές, και όλους όσοι που εμπλέκονται σε αυτή την υπόθεση.

Συναντήθηκα με την οικογένεια του Tyrell Matthews-Burton και τους εξέφρασα τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια για το θάνατο του γιου τους. Ο θάνατος ενός νεαρού σε τέτοιες συνθήκες είναι μια μεγάλη τραγωδία, που προκαλεί οδύνη σε όλους μας.

Η αστυνομική έρευνα και η δικαστική διαδικασία είναι σε εξέλιξη. Δεν μπορώ να σχολιάσω τις συγκεκριμένες συνθήκες του περιστατικού. Δεν βοηθά να κάνουμε υποθέσεις.

Τα Μάλια ειναι δημοφιλής προορισμός για πολλούς βρετανούς τουρίστες, ιδιαιτέρως στον κλάδο του νεανικού τουρισμού. Η Βρετανική Πρεσβεία, που εκπροσωπείται στην Κρήτη από μια εξαιρετική προξενική ομάδα, έχει άριστες σχέσεις και στενή συνεργασία με όλες τις τοπικές αρχές στα Μάλια. Συνεργαζόμαστε αποτελεσματικά.

Νωρίτερα σήμερα [Πέμπτη 25 Ιουλίου], είχα εποικοδομητική συνάντηση με τον κύριο Δήμαρχο και τον Διευθυντή της Αστυνομίας. Τους είμαι ευγνώμων για την υποστήριξή τους, και με τη σειρά μου τους προσέφερα όλη τη βοήθεια που έχω στη διάθεσή μου. Μεταξύ άλλων, συζητήσαμε για την αστυνόμευση στους δρόμους των Μάλιων.

Δυο μήνες πριν, ξεκίνησα στα Μάλια την ετήσια ενημερωτική εκστρατεία μας η οποία υλοποιείται σε όλους τους προορισμούς που επιλέγουν οι νεαροί Βρετανοί τουρίστες για τις διακοπές τους στην Ελλάδα, δηλαδή στη Ζάκυνθο, την Κρήτη, την Κέρκυρα, τη Ρόδο και την Κω. Παρά το τραγικό περιστατικό αυτό, το μήνυμά της παραμένει έγκυρο και σχετικό. Λέμε στους νεαρούς τουρίστες: μπορείτε να περνάτε καλά και να διασκεδάζετε, και ταυτόχρονα να είστε ασφαλείς και να φέρεστε υπεύθυνα. Πρέπει όλοι μας να σεβόμαστε τους τοπικούς κανόνες και τα τοπικά έθιμα.

Πέρ��υ μόνο 715 περιστατικά διαφορετικών ειδών δηλώθηκαν στα προξενεία μας στην Ελλάδα, σε σύγκριση με τους 2εκατ. Βρετανούς τουρίστες που ήρθαν στην Ελλάδα. Η Ελλάδα είναι μια φιλόξενη, φιλική και ασφαλής χώρα.

Κλείνοντας, να επαναλάβω τα συλλυπήτηριά μου για το θάνατο τουTyrell Matthews-Burton και να τονίσω ότι συνεχίζουμε να παρέχουμε προξενική βοήθεια στην οικογένεια του θύματος αλλά και σε όλους τους εμπλεκόμενους."

Οι απολογίες

Στο μεταξύ από το πρωί έξω από το γραφείο του τακτικού ανακριτή στο Δικαστικό Μέγαρο Ηρακλείου επικρατεί το αδιαχώρητο. Οι Βρετανοί που ενεπλάκησαν στο μακελειό των Μαλίων μεταφέρονται εκεί κατά ομάδες προκειμένου να απολογηθούν.

Μέχρι αυτή την ώρα απολογείται η παρέα του θύματος ενώ η παρέα του δράστη περιμένει τη σειρά της φρουρούμενη σε άλλη αίθουσα του Δικαστικού Μεγάρου. Όλη η διαδικασία πάντως φαίνεται ότι θα τραβήξει σε μάκρος σήμερα ...

Στο ισόγειο των δικαστηρίων βρίσκεται και η μητέρα του βασικού κατηγορούμενου που ήρθε από την Αγγλία. Οι πληροφορίες πάντως αναφέρουν ότι ο 19χρονος δεν αποκλείεται να ζητήσει προθεσμία προκειμένου να απολογηθεί τη Δευτέρα.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top