ΕΠΙΣΗΜΟ: έτσι θα λειτουργούν τα καταστήματα τις Κυριακές!

ΔΕΙΤΕ το ωράριο που προβλέπει το σχετικό νομοσχέδιο

​Από τις 11 το πρωί μέχρι τις 8 το βράδυ θα λειτουργούν στο ��ξής όσα καταστήματα ανοίγουν τις Κυριακές, σύμφωνα με το νομοσχέδιο για την ρύθμιση της αγοράς προϊόντων και της παροχής υπηρεσιών.

Σε ένα μήνα από σήμερα θα πρέπει οι δήμαρχοι και οι αντιπεριφερειάρχες να αποφασίσουν ποιες Κυριακές θα επιτρέπεται η προαιρετική λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων, ενώ την ίδια στιγμή γίνονται αυστηρότερα τα πρόστιμα για όσους βενζινοπώλες πιάνονται με «πειραγμένες» αντλίες.

Τα παραπάνω προβλέπονται στις τροποποιήσεις του σχεδίου νόμου για τη ρύθμιση της αγοράς προϊόντων και της παροχής υπηρεσιών που κατέθεσε το υπουργείο Ανάπτυξης στην Βουλή.

Συγκεκριμένα, βάσει των τροποποιήσεων:

Δίνεται το περιθώριο ενός ακόμη μήνα (3 μήνες συνολικά από την ψήφιση του νομοσχεδίου), προκειμένου οι κατά τόπους αντιπεριφερειάρχες, ή -στην περίπτωση της Αθήνας, του Πειραιά και της Θεσσαλονίκης- οι κατά τόπους δήμαρχοι να αποφασίσουν ποιες Κυριακές θα επιτρέπεται η προαιρετική λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων.

Σε περίπτωση που η προθεσμία αυτή παρέλθει χωρίς σχετική απόφαση, θα επιτρέπεται όλες τις Κυριακές του έτους η λειτουργία εμπορικών καταστημάτων μέχρι 250 τετραγωνικά μέτρα, υπό την προϋπόθεση ότι δεν είναι εκπτωτικά καταστήματα (outlet), δεν βρίσκονται σε εμπορικά κέντρα ή εκπτωτικά χωριά, και δεν συνδέονται νομικά με αλυσίδες καταστημάτων.

Η σχετική απόφαση κάθε αντιπεριφερειάρχη μπορεί να αναθεωρείται ετησίως κάθε Ιανουάριο, αρχής γενομ��νης τον Ιανουάριο του 2015.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top