Απίστευτη απάτη από 41χρονη υπάλληλο τράπεζας: «ξάφρισε» ηλεκτρονικά 685.000 ευρώ από καταθέτες

Έβγαζε τα χρήματα από λογαριασμούς τους και τα έβαζε στον δικό της

Μεγάλη υπόθεση απάτης σε βάρος καταθετών χρηματοπιστωτικού ιδρύματος αποκάλυψε η έρευνα της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛΑΣ στο Αγρίνιο, όπου και συνελήφθη 41χρονη ημεδαπή, υπάλληλος υποκαταστήματος του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, η οποία εκμεταλλευόμενη τη θέση της ως ταμίας υπεξαιρούσε χρηματικά ποσά από τραπεζικούς λογαριασμούς πελατών και τα τοποθετούσε στον προσωπικό της λογαριασμό αλλά και σε λογαριασμούς άλλων προσώπων!

Σε βάρος της σχηματίστηκε κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία για απάτη με υπολογιστή, υπεξαίρεση, ψεύδη βεβαίωση και νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές πράξεις.

Από τον Σεπτέμβριο του 2012 υπεξαίρεσε συνολικά από 10 τραπεζικούς λογαριασμούς πελατών του τραπεζικού ιδρύματος, το ποσό των 684.193,68 ευρώ, ενώ διερευνάται η εμπλοκή στην υπόθεση και άλλων ατόμων.

Είχε προηγηθεί εσωτερικός έλεγχος της αρμόδιας Διεύθυνσης του Χρηματοπιστωτικού Ιδρύματος, από την οποία προέκυψαν ενδείξεις υπεξαίρεσης χρημάτων από τραπεζικούς λογαριασμούς πελατών σε συγκεκριμένο υποκατάστημα στο Αγρίνιο και η Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛΑΣ ( η οποία είναι αρμόδια για τη διερεύνηση, εξιχνίαση και δίωξη υποθέσεων διαφθοράς, τόσο στο χώρο της Ελληνικής Αστυνομίας, όσο και στον ευρύτερο δημόσιο τομέα. ανέλαβε την διερεύνηση της υπόθεσης) ενώ για τον ίδιο λόγο κλιμάκιο αστυνομικών μετέβη στη περιοχή.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα η 41χρονη υπάλληλος του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, έχοντας προόσβαση στο μηχανογραφικό σύστημα της τράπεζας, επέλεγε λογαριασμούς πελατών της Τράπεζας, κυρίως ατόμων μεγάλης ηλικίας που δεν είχαν τη δυνατότητα για συνεχή προσέλευσή τους στη τράπεζα για συναλλαγές και ενημέρωση των λογαριασμών τους.

Στη συνέχεια, από τους τραπεζικούς αυτούς λογαριασμούς προεξοφλούσε τις προθεσμιακές καταθέσεις των πελατών, πλαστογραφώντας τις υπογραφές τους αλλά και τις υπογραφές των αρμόδιων στελεχών της Τράπεζας που διεκπεραίωναν τέτοιες τραπεζικές εργασίες και κατάφερνε να υπεξαιρεί συστηματικά τα χρηματικά ποσά που είχαν κατατεθεί στους τραπεζικούς λογαριασμούς

Σημειώνεται, ότι η 41χρονη για να συγκαλύψει την εγκληματική της δράση και έχοντας ως σκοπό της μελλοντική ιδιοποίηση αυτών των ποσών, τα κατέθετε είτε στον προσωπικό λογαριασμό μισθοδοσίας της ��ίτε σε νέους λογαριασμούς των παθόντων πελατών, τους οποίους είχε δημιουργήσει πλαστογραφώντας τις υπογραφές τους!

Σε έρευνα που διενεργήθηκε στην οικία της στο Αγρίνιο, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

- Τριάντα δύο (32) βιβλιάρια τραπεζικών λογαριασμών, από τα οποία τα (16) φέρουν στοιχεία διαφορετικών δικαιούχων, ενώ τα υπόλοιπα (16) έχουν εκδοθεί στο όνομά της από διάφορα άλλα τραπεζικά ιδρύματα.

-Πλήθος παραστατικών τραπεζικών συναλλαγών με στοιχεία διαφόρων προσώπων.

-Πλήθος αιτήσεων πληρωμής – αντιτύπων για βεβαίωση κέρδους από πρακτορεία στοιχημάτων.

- Ένα ημερολόγιο στο οποίο αναγράφονταν τα ονοματεπώνυμα των προαναφ��ρόμενων παθόντων πελατών της τράπεζας και στοιχεία των λογαριασμών τους.

Η συλληφθείσα οδηγήθηκε σήμερα στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αγρινίου.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top