«Μπλόκαρε» το λιμάνι του Πειραιά η ΠΝΟ-Δεν φεύγουν τα πλοία για Αργοσαρωνικό

Κρίσιμη μέρα για τους ναυτεργάτες-Απειλούν με κινητοποιήσεις

Το΄πε και το΄κανε η ΠΝΟ, μπλοκάροντας το λιμάνι του Πειραιά, με τους συνδικαλιστές ναυτεργάτες, να ζητάνε τα δεδουλευμένα τους από τις πλοιοκτήτριες εταιρίες.

Οι συνδικαλιστές ναυτεργάτες που είχαν προειδοποιήσει από την Τρίτη πως θα κινητοποιηθούν προκειμένου να πληρωθούν, ξεκίνησαν το πρωί της Τετάρτης, μπλοκάροντας στο λιμάνι του Πειραιά, τα πλοία του Αργοσαρωνικού.

Έτσι, στις 07:00 περίπου το πρωί, το ιπτάμενο δελφίνι που ήταν ν΄αναχωρήσει για Αίγινα, δεν έφυγε από το λιμάνι.

Μάλιστα, η ΠΝΟ είχε πει, πως αν δεν καταβληθούν τα δεδουλευμένα στους ναυτεργάτες, τότε θα μπλοκάρει την αναχώρηση των πλοίων από τα λιμάνια της Αττικής (Πειραιά, Λαύριο, Ραφήνα), ενώ ο γενικός γραμματέας της ΠΝΟ, Γιάννης Χαλάς, τόνισε πως θα κινηθούν κατά περίπτωση και ανά πλοίο, ανάλογα με τη στάση της κάθε εταιρίας.

Την ίδια στιγμή, κι ενώ στις εταιρίες γίνεται προσπάθεια ώστε να εξευρεθούν τα χρήματα, ο ΣΕΕΝ (Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας), έχει στείλει επιστολή από χθες, όπου ζητά από την ΠΝΟ, να αναστείλει κάθε συνδικαλιστική δράση μέχρι το τέλος Ιουνίου προκειμένου να δοθεί η δυνατότητα στις εταιρίες να καταβάλουν τουλάχιστον ένα μέρος των δεδουλευμένων, διαβεβαιώνοντας πως οι εταιρείες μέλη που οφείλουν χρήματα στους ναυτικούς θα εκπονήσουν συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα καταβολής των οφειλομένων.

Τα στελέχη των εταιριών πάντως, προειδοποιούν πως τέτοια περίοδος είναι η χειρότερη για κινητοποιήσεις, μιας και στερούν έσοδα ζωτικής σημασίας.

ΔΕΙΤΕ ΣΤΟ VIDEO ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟ ΠΡΩΙ, ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ.


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top