Μια ώρα την ημέρα «παίζουν» οι χρήστες με τα smartphones τους

Την έρευνα δημοσίευσε το CNN

Πάνω από 58 λεπτά της ώρας αφιερώνει ο μέσος χρήστης smartphones στη συσκευή του, σύμφωνα με νέα έρευνα που δημοσιεύεται στην ηλεκτρονική πύλη του CNN. Η μελέτη πραγματοποιήθηκε από την εταιρεία Experian, η οποία ειδικεύεται στον τομέα του μάρκετινγκ προϊόντων.

Σύμφωνα με τη νέα έρευνα, παρά την πληθώρα εφαρμογών και λοιπών διαδικτυακών δραστηριοτήτων που προσφέρουν οι νέες «έξυπνες» συσκευές, την πλειονότητα αυτών των 58 λεπτών, οι χρήστες την αφιερώνουν στην ομιλία.

Όπως σημειώνεται στη μελέτη, ο χρόνος ενασχόλησης με την «έξυπνη» συσκευή ποικίλει ανάλογα με το λογισμικό του τηλεφώνου.

Συγκεκριμένα, οι χρήστες iPhone περνούν περισσότερο χρόνο αφοσιωμένοι στο κινητό τους τηλέφωνο, κατά μέσο όρο περίπου 26 λεπτά παραπάνω από τους χρήστες συσκευών με λογισμικό Android.

Ωστόσο, όπως προκύπτει από τα στοιχεία της μελέτης, οι κάτοχοι iPhone μιλούν και περιηγούνται στο διαδίκτυο λιγότερο από τους αντίστοιχους με κινητά που «τρέχουν» λογισμικό Android.

Αντίθετα, οι κάτοχοι iPhone «ξοδεύουν» το χρόνο τους γράφοντας μηνύματα και τραβώντας φωτογραφίες.

Σε γενικές γραμμές, οι κάτοχοι «έξυπνων» συσκευών επικοινωνίας αφιερώνουν το 26% του χρόνου που απασχολούνται με το τηλέφωνό τους στην ομιλία, το 20% στο γράψιμο μηνυμάτων και το 9% στην αποστολή μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Όσο για τα κοινωνικά δίκτυα, καταλαμβάνουν το 16% του χρόνου ενασχόλησης των χρηστών με το κινητό τους τηλέφωνο.

Τα παιχνίδια αντιστοιχούν στο 8% και οι λοιπές δραστηριότητες - εφαρμογές, αναζήτηση πληροφοριών κτλ - στο 9%.
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top