Θα μας «φάνε» τα κουνούπια! Καθυστέρησαν οι ψεκασμοί λόγω έλλειψης χρημάτων

Μάθετε ποιες περιοχές βρίσκονται σε υψηλό κίνδυνο

Θα μας «φάνε» τα κουνούπια! Καθυστέρησαν οι ψεκασμοί λόγω έλλειψης χρημάτων

Τώρα που έρχεται καλοκαίρι, θα μας «φάνε» τα κουνούπια!

Λίγο οι ψεκασμοί που έπρεπε να έχουν τελειώσει τον Απρίλιο αλλά ξεκίνησαν μόλις τώρα, λίγο η γραφειοκρατία σε συνδυασμό με την έλλειψη κονδυλίων, και τα έντομα θα μας ρουφήξουν το αίμα!

Τα κουνούπια, έχουν βρει την ευκαιρία να κάνουν party, με τους Δήμους από την άλλη, να δίνουν αγώνα δρόμου προκειμένου να προλάβουν τις… κουνοπτονίες.

Η βασική αιτία καθυστέρησης, ήταν ότι οι δήμοι δεν είχαν κονδύλια και οι περιφέρειες δεν πρόλαβαν -λόγω γραφειοκρατίας- να ολοκληρώσουν τους σχετικούς διαγωνισμούς ώστε να αναδειχθεί ο μειοδότης που θα αναλάβει εγκαίρως το έργο των μυοκτονιών - ψεκασμών.

ΠΟΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΥΨΗΛΟΥ ΚΙΝΔΥΝΟΥ:

Η Ηλεία, η Αχαϊα, η Αιτωλοακαρνανία, η Μεσσηνία, η Αργολίδα, ο Έβρος, ο Ορχομενός, η Θήβα, η Χαλκίδα, ο Μαραθώνας, ο Σαρωνικός, το Μαρκόπουλο, η Αγιά Λάρισας και οι δήμοι Αβδήρων Ξάνθης, Ευρώτα Λακωνίας και Σοφάδων Καρδίτσας.

ΣΕ ΠΟΙΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΟΙ ΨΕΚΑΣΜΟΙ:

Σε όλες τις περιοχές της Ανατολικής Αττικής (Αρτέμιδα, Ωρωπό, Αυλώνα, Ανάβυσσο, Σαρωνίδα, Γέρακα, Παλλήνη) και αναμένονται ανάλογες ενέργειες και στις υπόλοιπες περιφερειακές ενότητες, αλλά και στο δήμο Αθηναίων.

ΣΕ ΠΟΙΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ ΟΙ ΨΕΚΑΣΜΟΙ:

Στις όχθες του Κηφισού, στο Αττικό Άλσος και στο Πεδίον του Άρεως, που ανήκουν στην αρμοδιότητα της Περιφέρειας, αλλά και στο Δήμο Χαλανδρίου όπου βρίσκεται και το ρέμα, μία από τις μεγαλύτερες εστίες κουνουπιών.

ΠΟΙΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΨΕΚΑΣΤΟΥΝ:

Το Ρέμα Πικροδάφνης, το Ρέμα Ποδονίφτη, το Ρέμα Γιαμπούρλα, η Πλατεία Πρωτομαγιάς και ο Λόφος Φινοπούλου.​​​​

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top