Πανελλήνια θλίψη για τον 11χρονο: Κινδυνεύει να μείνει παραπληγικός

20 μαχαιριές από τον κλόουν του ξενοδοχείου-Τι ομολόγησε ο ίδιος

Πανελλήνια θλίψη για τον 11χρονο: Κινδυνεύει να μείνει παραπληγικός

Πρώτη ανάρτηση: 15/05/2013 12:18

Πανελλήνιο σοκ αλλά και μεγάλη θλίψη έχει προκαλέσει η δολοφονική επίθεση σε βάρος του 11χρονου από τη Ρωσία που δέχτηκε 20 μαχαιριές στη πλάτη, στο θώρακα και στο χέρι από έναν 20χρονο Ολλανδό κλόουν σε ξενοδοχείο της Χερσονήσου Ηρακλείου.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, το παιδί μεταφέρθηκε με αεροδιακομιδή από την Κρήτη στο «Παίδων Αγλαΐα Κυριακού» και κινδυνεύει να μείνει παραπληγικό!

Το c-130 προσγειώθηκε στις 12:30 το μεσημέρι στην Ελευσίνα. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, φέρει σοβαρά τραύματα στον έναν τον σπόνδυλο και η κατάστασή του κρίνεται σοβαρή αλλά δεν φαίνεται να κινδυνεύει η ζωή του. Οι γιατροί κάνουν το καλύτερο δυνατό για την υγεία του!

Ο Πρόεδρος του Διοικητικού συμβουλίου του «Παίδων Αγλαΐα Κυριακού», κύριος Χαράλαμπος Τομπούλογλου μίλησε στο μεσημεριανό δελτίο του Star: «Το νοσοκομείο που εφημερεύει σήμερα ενημερώθηκε για το περιστατικό, είμαστε έτοιμοι: και ο χειρουργικός τομέας και η μονάδα εντατικής θεραπείας αλλά έχουμε φροντίσει και για την ψυχολογική στήριξη της οικογένειας».

Όπως ανέφερε ο Πάνος Ευσταθίου, Διοικητής Εθνικού Κέντρου Επιχειρήσεων Υγείας, στον Alpha 9,89, «πιθανώς να έχει προκληθεί και παραπληγία, το παιδάκι δεν κουνούσε τα πόδια του».

Πρόσθεσε ακόμη ότι: «Το παιδάκι είναι διασωληνωμένο αυτή τη στιγμή, είναι σε σοβαρή κατάσταση, θα κάνουμε τα αδύνατα δυνατά. Δυστυχώς είναι τραγική περίπτωση απόπειρας δολοφονίας για ένα παιδάκι με 20 μαχαιριές».

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες θα έρθει ειδικός ψυχολόγος που να μιλαέι άπταιστα ρώσικα για να υποστηριχθεί η οικογένεια του μικρού.

Τι ομολόγησε ο ανιματέρ

Όσο για το δράστη: όταν το παιδί βρέθηκε από την αστυνομία είχε τις αισθήσεις του και κατονόμασε τον 20χρονο Ολλανδό, ως δράστη της αιματηρής επίθεσης σε βάρος του.

Ο άνδρας εντοπίστηκε να κινείται περίεργα έξω από το ξενοδοχείο, την ώρα που ήταν έτοιμος να πηδήξει το φράχτη του ξενοδοχείου.

Ο 20χρονος εντοπίστηκε και προσήχθη στο αστυνομικό τμήμα της Χερσονήσου, μετά την ομολογία του παιδιού.

Ο δράστης ομολόγησε την πράξη του, ενώ στο σακίδιό του, το οποίο βρέθηκε τη στιγμή που ο άνδρας προσπαθούσε να το κρύψει, βρέθηκαν ένα λαπτοπ και ένα κινητό τηλέφωνο, τα οποία είχε κλέψει από το παιδί και κρύψει έξω από το ξενοδοχείο.

Σύμφωνα με όσα είπε ο 20χρονος, το παιδί τον πλησίασε και του ζήτησε τα πράγματά του.

Ο Ολλανδός παρέσυρε το παιδί στο παρκινγκ όπου και το μαχαίρωσε, ε��ώ κατόπιν ... είχε την ψυχραιμία να πλύνει το μαχαίρι και να το κρύψει σε πυροσβεστική φωλιά, κι επέστρεψε στο ξενοδοχείο για να συνεχίσει τη δουλειά του!

Σε ότι αφορά τη διαδικασία υπό την οποία προσελήφθη ο 20χρονος ως ανιματέρ-κλόουν, ο Ολλανδός μετά από διακοπές που έκανε πέρυσι και πρόπερσι στην περιοχή, προτάθηκε από στέλεχος του ξενοδοχείου και ξεκίνησε δουλειά, δοκιμαστικά, την περασμένη Παρασκευή.

Ο Ολλανδός θα οδηγηθεί, κατά πάσα πιθανότητα αύριο, στον Εισαγγελέα.

Συμπαράσταση από την Ένωση Ξενοδοχείων

Συμπαράσταση στην οικογένεια του 11χρονου εκφράζει η Ένωση Ξενοδοχείων Ηρακλείου που σε ανακοίνωσή της αναφέρει ότι συμπαρίσταται ''με κάθε τρόπο στην οικογένεια που είχε σήμερα το τραγικό συμβάν σε ξενοδοχείο της περιοχής μας. Ο συγκεκριμένος δράστης ήταν αλλοδαπός εξωτερικός συνεργάτης του Ξενοδοχείου , και ήταν υπό δοκιμή για πρόσληψη''.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top