«Ναι» στην απεργία μέσα στις Πανελλαδικές λένε οι ΕΛΜΕ

Σε εφαρμογή η επιστράτευση από το μεσημέρι της Τετάρτης

«Ναι» στην απεργία μέσα στις Πανελλαδικές λένε οι ΕΛΜΕ

Υπέρ της απεργίας μέσα στις Πανελλαδικές φαίνεται να ψήφισαν οι καθηγητές στις συνεδριάσεις των 86 ΕΛΜΕ σε όλη τη χώρα.

Η τελική απόφαση θα ληφθεί την Τετάρτη το πρωί, στο πλαίσιο της ολομέλειας των προέδρων των ΕΛΜΕ, ωστόση η ανάλυση των μέχρι στιγμής στοιχείων δείχνουν ότι περισσότεροι από το 80% των καθηγητών είπε "ναι".

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα, την πρόταση της ΟΛΜΕ για απεργία μέσα στην πρώτη ημέρα των πανελλαδικών (24 Μαΐου) υπερψήφισαν οι ΕΛΜΕ Α' Αχαΐας, Α' Κορινθίας, Β' Αιτωλοακαρνανίας, Πειραιά, Ρόδου, Α' Δωδεκανήσου, Θεσπρωτίας, Β', Γ', Δ', Ε' και Στ' Αθήνας, Καλλιθέας - Ν. Σμύρνης - Μοσχάτου, Β', Γ' Δυτικής Αθήνας, Ροδόπης, Λέσβου, Ικαρίας - Φούρνων, Α' Κυκλάδων, Α' Έβρου, Σιβιτανιδείου, Ε' Ανατολικής Αττικής, Ηλείας,Πάρου - Αντίπαρου, Θεσπρωτίας, Ιωαννίνων, Κέρκυρας, Χαλκιδικής.

Έτσι, αν δεν υπάρξει κάποια ανατροπή η επιστράτευση θα ισχύσει κανονικά από την Τετάρτη. Ήδη τα «φύλλα ατομικής προσκλήσεως πολιτικής επιστράτευσης» φθάνουν από την Δευτέρα στα χέρια των εκπαιδευτικών, με την κινητοποίησή τους να τίθεται σε ισχύ στις 12 το μεσημέρι αύριο -όπως ορίζει η απόφαση- ενώ θα διαρκέσει και μετά τη λήξη των πανελλαδικών που ξεκινούν την Παρασκευή.

Πάντως σε κάθε περίπτωση, λόγω της επιστράτευσης, οι εξετάσεις, θα διεξαχθούν κανονικά.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top