Νέο σκάνδαλο με γιατρό στον ΕΟΠΠΥ Ηρακλείου: Άλλος εξέταζε... άλλος πληρωνόταν!

Πάνε για πειθαρχικό έλεγχο και οι δυο

​Ένα ακόμη σκάνδαλο στον πολύπαθο χώρο της Υγείας απασχολεί τις ελεγκτικές αρχές του ΕΟΠΠΥ.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν γίνει γνωστά, συμβεβλημένος γιατρός του ΕΟΠΠΥ Ηρακλείου, ειδικότητας ΩΡΛ, αν και λείπει στο εξωτερικό, άφησε στο... πόδι του συνάδελφο του, που τον αντικατέστησε, επαρκώς όπως φαίνεται, εξετάζοντας κανονικά τους αρρώστους και υπογράφοντας με το όνομα και τη σφραγίδα του άλλου, ελπίζοντας προφανώς πως η απάτη δεν θα γινόταν γνωστή...

Κι όχι μόνον αυτό, αφού δεν οικειοποιούνταν μόνο την υπογραφή και τη σφραγίδα του αντικαταστάτη του, αλλά εισέπραττε κανονικά και την αμοιβή, στο όνομα του γιατρού που εκδίδονταν τα παραστατικά!

Μάλιστα, σύμφωνα με τις πληροφορίες, οι ελεγκτές του ΕΟΠΠΥ, αφού είχαν στα χέρια τους τη σχετική καταγγελία, έκαναν έφοδο στο ιατρείο του... αντικαταστάτη ΩΡΛ, όπου διαπίστωσαν την απάτη και συνέταξαν το σχετικό πόρισμα, το οποίο διαβίβασαν αρμοδίως στην κεντρική υπηρεσία του ΕΟΠΠΥ, για τα περαιτέρω.

Το ίδιο πόρισμα έχει διαβιβαστεί και στον Ιατρικό Σύλλογο Ηρακλείου, για τον πειθαρχικό έλεγχο των δύο ιατρών, ενώ αναμένεται και η εισαγγελική παρέμβαση.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top