Διεθνής διάκριση για τη Νομική Αθηνών: Ηρθε πρώτη σε διαγωνισμό!

Ακολουθούν Οξφόρδη και Κέμπριτζ

Διεθνής διάκριση για τη Νομική Αθηνών: Ηρθε πρώτη σε διαγωνισμό!

Για ακόμη μία φορά ξεχώρισαν οι Έλληνες φοιτητές...Συγκεκριμένα, οι φοιτητές της Νομικής Σχολής Αθηνών κατέκτησαν την πρώτη θέση στον 6ο διεθνή διαγωνισμό Εικονικής Δίκης Ρωμαϊκού Δικαίου στην Οξφόρδη (6th International Roman Law Moot Court Competition) επικρατώντας των αντίστοιχων ομάδων των Πανεπιστημίων της Οξφόρδης και του Κέμπριτζ.


Οι Έλληνες φοιτητές διαγωνίστηκαν σε αγορεύσεις στα αγγλικά έναντι φοιτητών ευρωπαϊκών Πανεπιστημίων (Οξφόρδη, Κέμπριτζ, Tübigen, Trier, Βιέννη, Λιέγη, Νάπολη), με κριτές τους καθηγητές των ιδίων Πανεπιστημίων, υποστηρίζοντας και αντικρούοντας αντιστοίχως πέντε διαφορετικά ένδικα μέσα (διεκδικητική αγωγή, ασφαλιστικά μέτρα νομής, αγωγές αποζημίωσης από αδικοπραξία και πώλησης ενυπόθηκου ακινήτου).

Η Ιουλία-Αικατερίνη Βουλέλη, η Μαρία-Θωμαΐδα Επέογλου, ο Αλέξανδρος Παπασωτηρίου και η Μαρία-Θηρεσία Ρούσσου, επικράτησαν στους ημιτελικούς έναντι του Πανεπιστημίου του Κέμπριτζ και στον τελικό αναμετρήθηκαν με το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης όπου και αναδείχθηκαν νικητές.

Οι Ελληνες φοιτητές συγκέντρωσαν ήδη στα προκριματικά και σε κάθε μετέπειτα στάδιο του διαγωνισμού την υψηλότερη βαθμολογία μεταξύ όλων των διαγωνιζόμενων ομάδων. Δεύτερη κατετάγη η Οξφόρδη και τρίτο το Κέμπριτζ.

Η Ιουλία-Αικατερίνη Βουλέλη έλαβε επίσης το 1ο βραβείο καλύτερου ρήτορα (best oralist) και ο Αλέξανδρος Παπασωτηρίου το 3ο βραβείο καλύτερου ρήτορα, με την ελληνική ομάδα να λαμβάνει συνολικά τα τρία από τα έξι βραβεία του διαγωνισμού, τα οποία απονεμήθηκαν σε τελετή στο Κολλέγιο All Souls της Οξφόρδης από το χορηγό του διαγωνισμο��, αγγλική δικηγορική εταιρεία.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top