Αποζημίωση μαμούθ 600.000 ευρώ για τον θάνατο γιατρού του ΕΚΑΒ

"Σήκωσαν" ελικόπτερο, ενώ ο καιρός το απαγόρευε και σκοτώθηκε

Αποζημίωση μαμούθ 600.000 ευρώ επικύρωσε το Συμβούλιο της Επικρατείας για τους συγγενείς της 35χρονης γιατρού Σοφίας Μπεφόν, η οποία έχασε τη ζωή της στις 14 Ιανουαρίου 2001 μαζί με άλλα τέσσερα άτομα, όταν το ελικόπτερο του ΕΚΑΒ συνετρίβη στη θάλασσα μεταφέροντας ασθενή από την Πάτμο στην Αθήνα.

Το δικαστήριο προσχώρησε οριστικά στην εκτίμηση του Εφετείου πώς υπάρχει ευθύνη του Ελληνικού Δημοσίου λόγω των παραλείψεων και παράνομων ενεργειών των οργάνων των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας των αεροδρομίων της Μυκόνου και της Αθήνας.

Σύμφωνα με τα πορίσματα των αρχών ο ελεγκτής εναέριας κυκλοφορίας της Μυκόνου εφοδίασε τον κυβερνήτη του ε��ικοπτέρου με ανεπίκαιρο δελτίο καιρού, ενώ ο ελεγκτής των Αθηνών δεν ενημέρωσε «προσηκόντως το ελικόπτερο για τις ακραίες καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν πάνω και γύρω από το αεροδρόμιο του Ελληνικού και γενικώς δεν ασχολήθηκε με αυτό όσο επιβαλλόταν, παρά το γεγονός ότι επρόκειτο για πτήση που μετέφερε ασθενή».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top