Να γιατί καταντήσαμε έτσι: Έκλεβαν το κρέας των αρρώστων από το Σισμανόγλειο

Αποκαλύψεις φωτιά για το πώς κάποιοι ζημίωναν το δημόσιο

Μια είδηση που δίνει απάντηση στο πώς το κράτος μας κατάντησε σε αυτά τα χάλια είναι αυτή σύμφωνα με την οποία εδώ και χρόνια έκλεβαν από το Σισμανόγλειο νοσοκομείο τα τρόφιμα που προορίζονταν για τους αρρώστους!

Ναι καλά διαβάσατε! Εκεί έφτασε η χάρη μας….

Συγκεκριμένα όπως αποκαλύπτει πόρισμα του Σισμανογλείου Νοσοκομείου, μέσα σε διάστημα μόλις ενός μηνός (28.10.2012 έως 28.11.2012) εξαφανίστηκαν από τα ράφια του νοσηλευτικού ιδρύματος συνολικά 750 κιλά κρέατος και μεγάλες ποσότητες τυριών.

Βέβαια δεν πρόκειται για κάτι το οποίο γίνεται μόνο τον τελευταίο καιρό, σύμφωνα με πληροφορίες.

Η διοίκηση του νοσοκομείου διέταξε ένορκη διοικητική εξέταση αφού αντιλήφθηκε ότι τα τρόφιμα δεν έφταναν για να ταΐσουν τους ασθενείς!

Όπως προκύπτει από το πόρισμα, εξετάστηκαν συνολικά 6 υπάλληλοι του νοσηλευτικού ιδρύματος, καθώς έφεραν την ευθύνη της διακίνησης των τροφίμων.

Ωστόσο από τον πρώτο έλεγχο δεν βρέθηκε με σαφήνεια ποιος ακριβώς επωφελήθηκε από την κλοπή, γι' αυτό και από χθες, Δευτέρα, ξεκίνησε νέος, πιο λεπτομερής έλεγχος.

Να σημειωθεί πάντως ότι η συγκεκριμένη «αφαίμαξη» τροφίμων -όπως όλα δείχνουν- ήταν ένας από τους βασικούς λόγους, εκτός βέβαια από την περικοπή κονδυλίων, που το Σισμανόγλειο για ένα διάστημα δεν μπορούσε να προσφέρει τα απαραίτητα είδη τροφίμων και κρέατος στους ασθενείς του.

Εξετάζεται ακόμη και η εμπλοκή προσώπων εκτός Σισμανογλείου, αφού δεν αποκλείεται τα τρόφιμα με διάφορους μεσάζοντες να μεταπωλούνταν σε επιχειρήσεις ή σε άλλες πηγές.

Επίσης θα εξεταστούν όλα τα προηγούμενα χρόνια για να βρεθεί εάν υπήρχαν υπάλληλοι που μπορεί να έκαναν «πάρτι» με τρόφιμα τα οποία ανήκαν στο Σισμανόγλειο. Με βάση πάντως τις πρώτες ενδείξεις, οι επιτήδειοι φαίνεται να έβγαζαν το πολυπόθητο υλικό απευθείας από τις αποθήκες με οχήματα, καθώς οι αποθηκευτικοί χώροι «συνορεύουν» με το γκαράζ και είναι εύκολο να διαφύγει κάποιος.

Η κλοπή όμως σε βάρος του δημόσιου συστήματος υγείας δεν φαίνεται να σταματά εδώ. Καθώς από τον έλεγχο βρέθηκε ότι οι «ποντικοί» δεν έκλεβαν μόνο κρέας, αλλά είχαν εφεύρει και έναν τρόπο να υπερχρεώνουν το νοσοκομείο με προϊόντα τα οποία στη συνέχεια αφαιρούσαν: εξέδιδαν δηλαδή υπερτιμολογημένα έγγραφα, ώστε να μπορεί να καλυφθεί η διαφορά από τη μεγάλη έλλειψη τροφίμων.

Από την έρευνα οι ελεγκτές κατάλαβαν επίσης ότι οι αποθήκες έμεναν συχνά χωρίς έλεγχο από τους αρμόδιους υπαλλήλους, οι οποίοι φέρονται να εγκατέλειπαν το πόστο τους. «Υπάρχει το ενδεχόμενο η αποθήκη να έμεινε χωρίς επιτήρηση το εν λόγω διάστημα, και ύστερα από δύο εβδομάδες έγινε ενημέρωση ότι η κλειδαριά του ψυγείου κρέατος βρέθηκε παραβιασμένη», σημειώνεται στο πόρισμα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top