Ανοίγει ο φάκελος του "περίεργου" θανάτου του ιατροδικαστή Γιάννη Στειακάκη

Διετάχθει Ένορκη Διοιηκητική Εξέταση

Ανοίγει ο φάκελος του "περίεργου" θανάτου του ιατροδικαστή Γιάννη Στειακάκη

Πρώτη δημοσίευση:29/03/13, 00:42

Ήταν Δεκέμβριος του 2008 όταν επεφτε ως "κεραυνός εν αιθρία" στην τοπική κοινωνία και την ιατρική κοινότητα η είδηση του θανάτου του γνωστού ιατροδικαστή, Γιάννη Στειακάκη.

Ο Γιάννης Στειακάκης άφηνε την τελευταία του πνοή, σε ηλικία μόλις 57 ετών , λίγες ώρες μετά τη χειρουργική επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε για την αφαίρεση όγκου από τα νεφρά του.

Ο ιατροδικαστής υπέστη πολυοργανική ανεπάρκεια μετά την επέμβαση, μεταφέρθηκε για νοσηλεία στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ηρακλείου, αλλά τελικά ο οργανισμός του δεν άντεξε.

Η θλίψη που σκόρπισε ο θάνατος του ήταν μεγάλη, καθώς εκτός από καταξιωμένος επιστήμονας ήταν και ιδιαίτερα αγαπητός ως άνθρωπος, ενώ δεν έλειψαν και οι συζητήσεις και ο προβληματισμός για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες είχε αυτή την τραγική κατάληξη και το πώς αντιμετωπίστηκε από τους συναδέλφους του γιατρούς η περίπτωση του. Ωστόσο όλα αυτά τότε έμειναν στη σφαίρα των ...ψιθύρων .

Όλα αυτά μέχρι πριν από λίγες ημέρες, οπότε έφτασε στο γραφείο του Διοικητή του ΠΑΓΝΗ-Βενιζελείου Νίκου Κοκκίνη φάκελος με τεκμηριωμένες καταγγελίες για τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίστηκε ιατρικά και κατέληξε ο Γιάννης Στειακάκης.

Η αντίδραση του κ. Κοκκίνη ήταν άμεση, καθώς διέταξε να ανοίξει ο φάκελος της υπόθεσης και να δ��ενεργηθεί επείγουσα Ενορκης Διοικητικής Εξέτασης, η οποία και ανατέθηκε στον Υποδιοικητή του ΠΑΓΝΗ Γιώργο Κοντάκη

Στόχος να διερευνηθούν οι ακριβείς συνθήκες του θανάτου του και αν αυτός θα μπορούσε να αποφευχθεί

Αξίζει να σημειωθεί ότι , όπως αποκαλύπτεται, αν και ιατροδικαστής ο ίδιος, στον Γιάννη Στειακάκη δεν έγινε νεκροτομή, γεγονός που τότε είχε αποδοθεί στην συναισθηματική φόρτιση των συναδέλφων του.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top