Στα χέρια της αστυνομίας 54χρονη που εξαπατούσε το ΙΚΑ

Έχει εισπράξει παράνομα 19.000 ευρώ

Στα χέρια της αστυνομίας 54χρονη που εξαπατούσε το ΙΚΑ

Συνελήφθη στη Νίκαια, από αστυνομικούς, 54χρονη κατηγορούμενη για τα αδικήματα της απάτης, πλαστογραφίας και πλαστογραφίας πισ��οποιητικών.

Η 54χρονη το πρωί της ιδίας ημέρας πήγε στο υποκατάστημα ΙΚΑ-ΕΤΑΜ Νίκαιας, για να ενημερωθεί για την πορεία δικαιολογητικών που είχε υποβάλλει την 21-11-2012 προκειμένου να της αποδοθούν σχετικές δαπάνες.

Όπως προέκυψε από τον έλεγχο που έγινε από υπαλλήλους του υποκαταστήματος η 54χρονη κατά το παρελθόν είχε επιδοτηθεί με μεγάλα χρηματικά ποσά για έκτακτες φαρμακευτικές περιθάλψεις από διάφορα υποκαταστήματα του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ Αττικής.

Κατά δήλωση του Διευθυντή του υποκαταστήματος Νίκαιας, για τα έτη 2011-2012 έχει εισπράξει παράνομα από το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, για έκτακτες ιατροφαρμακευτικές περιθάλψεις, το χρηματικό ποσό των 19.000 ευρώ περίπου.

Παράλληλα από τις αρμόδιες Υπηρεσίες του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ διενεργούνται έλεγχοι σε όλες τις παροχές που έλαβε η 54χρονη από το Ίδρυμα για τα έτη 2003 έως 2010.

Μετά από έλεγχο στη τσάντα της βρέθηκε και κατασχέθηκε το χρηματικό ποσό των 590 ευρώ ως προερχόμενο από είσπραξη της από το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ.

Σε κατ’ οίκον έρευνα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν :

Εννέα σφραγίδες ιατρών του ΕΟΠΠΥ, φαρμακείων και νοσοκομείων.
Δύο μπλοκ παραπεμπτικών του ΙΚΑ για παρακλινική εξέταση
Εκατόν πενήντα πέντε αυτοκόλλητα BARCODE διαφόρων ιατρικών σκευασμάτων
Ένα βιβλιάριο καταθέσεων της Εθνικής Τράπεζας
Δύο φωτοτυπικά μηχανήματα
Ένας φορητός Η/Υ
Μία κεντρική μονάδα Η/Υ
Ένα τηλεομοιοτυπικό μηχάνημα ( ΦΑΞ ).

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top