Κρήτη: «Βαριά αμέλεια» για τον παιδοχειρουργό που ευθύνεται για τον θάνατο του 11μηνου βρέφους

Το Πειθαρχικό Συμβούλιο απεφάνθη-Oι γονείς σπαράζουν

​"Β��ριά αμέλεια" απεφάνθη το B' βάθμιο πειθαρχικό όργανο της 7ης ΥΠΕ Κρήτης για τον παιδοχειρουργό Γ.Σακελλάρη, ο οποίος παραπέμφθηκε στο πλαίσιο της διερεύνησης της αιτίας θανάτου του 11μηνου βρέφους της οικογένειας Κοσμαδάκη.

061112202904_4039_jpg.jpg
061112202836_6763_jpg.jpg
Το όργανο της ΔΥΠΕ αποφάσισε, με ψήφους 3 έναντι 1, ότι ο παιδοχειρουργός ευθύνεται για βαριά αμέλεια, ωστόσο δεν του επιβλήθηκε ποινή, καθώς παραπέμπεται σε ακόμη ένα πειθαρχικό συμβούλι�� - αυτή τη φορά το Ανώτατο, του Υπουργείο Υγείας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η απόφαση για τρίτη παραπομπή του γιατρού σχετίζεται με την ποινή που επισείει η κατηγορία της βαριάς αμέλειας, καθώς το ενδεχόμενο 10 μηνών αμισθί εργασίας ή "πάγωμα" της εξέλιξής του για 5 μήνες, θεωρήθηκαν, συγκριτικά μικρές ποινές.

Έτσι ο Γ. Σακελλάρης παραπέμπεται στο Ανώτατο Πειθαρχικό Συμβούλιο του Υπουργείου Υγείας, στο οποίο κρίνεται ακόμη και η παραμονή του στη θέση του.

Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι μεταξύ των τριών ψήφων, �� μία περιελάμβανε πρόταση παραπομπής στο Ανώτατο Συμβούλιο με την εισήγηση της οριστικής παύσης.

Το χρονικό

Το έντεκα μηνών αγγελούδι αντιμετώπιζε πρόβλημα βουβωνοκήλης και το Νοέμβριο του 2012 νοσηλεύτηκε στο Ίδρυμα ενώ μετά από πέντε ημέρες εξέπνευσε ύστερα από τρεις αλλεπάλληλες χειρουργικές επεμβάσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το 11 μηνών βρέφος εισήχθη στο ΠΑΓΝΗ με πρόβλημα βουβωνοκήλης και υπεβλήθη την ίδια ημέρα σε προγραμματισμένη εγχείρηση.

061112202930_0318_jpg.jpg
Από εκεί και πέρα όμως άρχισε το δράμα που θα κατέληγε σε τραγωδία για τους δύο γονείς του αγοριού. Η μετεγχειρητική κατάσταση του 11μηνου βρέφους δεν εξελίσσονταν ομαλά.

Οι επιπλοκές στην υγεία του άτυχου μωρού συνεχίζονταν με αποτέλεσμα μετά από τρεις μέρες να υποβληθεί και σε δεύτερη επέμβαση ενώ μέσα σε λιγότερο από 24 ώρες, εισήχθη και για τρίτη φορά μέσα σε πέντε ημέρες στο χειρουργείο.

Στη συνέχεια νοσηλεύτηκε στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του ΠΑΓΝΗ όπου λίγο μετά τις 11 το βράδυ της τελευταίας εγχείρησης, το μικρό αγγελούδι έχασε τη μάχη για τη ζωή.

Η οικογένεια του άτυχου βρέφους συντετριμμένη και σε κατάσταση οργής, στρέφεται κατά των γιατρών, κάνοντας λόγο για βαρύτατα ιατρικά λάθη!

Δείτε παλαιότερο βίντεο όπου ο πατέρας σπάραζε για τον άδικο χαμό του παιδιού του...


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top