ΜΜΜ: Μειωμένες τιμές ΜΟΝΟ για τις κάρτες του Απριλίου-Δείτε αναλυτικά τις εκπτώσεις

Πώς θα αποζημιωθούν για τις απεργίες οι κάτοχοι καρτών απεριορίστων διαδρομών

​Μειωμένες τιμές εγκρίθηκαν από την Διυπουργική Επιτροπή ΔΕΚΟ σήμερα με την σχετική ρύθμιση που προώθησε το υπουργείο Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων με την οποία προβλέπεται η ημερήσια αποζημίωση των κατόχων καρτών απεριορίστων διαδρομών για τις πρόσφατες εκτεταμένες απεργιακές κινητοποιήσεις στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Οι μειωμένες τιμές θα ισχύσουν εκτάκτως, μονάχα για τις κάρτες Απριλίου.

Αναλυτικά οι εκπτώσεις:

• Η Μηνιαία Κάρτα για όλα τα ΜΜΜ, αξίας €45,00, θα πωλείται έναντι €34,00

• Η μειωμένη Μηνιαία Κάρτα για όλα τα ΜΜΜ, αξίας €23,00, θα πωλείται €17,00

• Η Μηνιαία Κάρτα για Λεωφορεία- Τρόλεϊ-Τραμ, αξίας €20,00, θα κοστίζει €16,00

• Η μειωμένη Μηνιαία Κάρτα για Λεωφορεία- Τρόλεϊ-Τραμ, αξίας €10,00, θα διατίθεται έναντι €8,00

Οι παραπάνω εκπτώσεις δεν θα παρέχονται σε περιπτώσεις έκδοσης νέων μηνιαίων καρτών απεριορίστων διαδρομών.

Σύμφωνα με το υπουργείο, διευκρινίζεται ότι οι εκπτώσεις στις ανωτέρω τιμές πώλησης προσδιορίστηκαν με βάση:

Τον αριθμό των απεργιακών κινητοποιήσεων που πραγματοποιήθηκαν από την 1η Ιανουαρίου 2013, στον ΟΣΥ ΑΕ (6 ημέρες) και ΣΤΑΣΥ ΑΕ (9 ημέρες).

Το ανώτατο ποσοστό της παρεχόμενης έκπτωσης, το οποίο δεν πρέπει να υπερβαίνει το 25% της αξίας της κάρτας.

Το συγκοινωνιακό μέσο ή μέσα που απεργούσαν. Συγκεκριμένα οι προβλεπόμενες εκπτώσεις αντιστοιχούν στο 1/30 ή 1/45 ή 1/60 της αξίας της μηνιαίας κάρτας για κάθε ημέρα 24ωρης απεργίας και σε σχέση με το μέσο ή τα μέσα που απεργούσαν και σύμφωνα με τον επόμενο πίνακα.

Σε ότι αφορά τη διαδικασία υλοποίησης της παροχής διευκρινίστηκε ότι:

1. Οι ανωτέρω εκπτώσεις θα παρέχονται ειδικά για το μήνα Απρίλιο 2013 στους κατόχους κυρωμένου στελέχους μηνιαίας κάρτας απεριορίστων διαδρομών και θα ισχύουν για όλες τις μηνιαίες κάρτες που θα ανανεωθούν στα εκδοτήρια των ΟΣΥ ΑΕ και ΣΤΑΣΥ ΑΕ.

2. Οι παραπάνω εκπτώσεις δεν θα παρέχονται σε περιπτώσεις έκδοσης νέων μηνιαίων καρτών απεριορίστων διαδρομών.

3. Οι εκδότες θα πρέπει να ενημερώνουν σχετικά όλους τους ενδιαφερόμενους επιβάτες ενώ παράλληλα θα πρέπει να αναρτηθεί εγκαίρως σχετική ανακοίνωση – ενημέρωση (με τις τιμές πώλησης ανά τύπο κάρτας) σε εμφανές σημείο όλων των εκδοτηρίων πώλησης καρτών.

4. Για τυχόν μηνιαία κουπόνια που πωλήθηκαν μέχρι τις 25/03/2013 χωρίς την παροχή έκπτωσης, θα πρέπει οι αρμόδιες υπηρεσίες των ΟΣΥ ΑΕ και ΣΤΑΣΥ ΑΕ να μεριμνήσουν για την καταγραφή των αριθμήσεων τους και να οργανώσουν τη διαδικασία παροχής των ανωτέρω εκπτώσεων σε περίπτωση επανεμφάνισης του επιβάτη.

5. Η ρύθμιση που αφορά την παροχή έκπτωσης στους κατόχους ετησίων καρτών απεριορίστων διαδρομών θα εφαρμοστεί από τον Ο.Α.Σ.Α. για το σύνολο του έτους, με την έκδοση αντίστοιχης απόφασης του Δ.Σ. του οργανισμού

«Η συγκεκριμένη ρύθμιση στοχεύει στη διατήρηση και την ενίσχυση της αξιοπιστίας του επιβατικού κοινού απέναντι στα ΜΜΜ και ταυτόχρονα δικαιώνει τους τακτικούς χρήστες που επιλέγουν τις δημόσιες συγκοινωνίες για τη μετακίνηση τους. Επίσης συμπληρώνει το προηγούμενο μέτρο ανταμοιβής των τακτικών χρηστών των ΜΜΜ, δηλαδή τη δεσμίδα δέκα συν ένα και εντάσσεται στο ευρύτερο πρόγραμμα του υπουργείου για την εξυγίανση των συγκοινωνιακών ΔΕΚΟ και την καταπολέμηση της εισιτηριοδιαφυγής.

Το υπουργείο με το συγκεκριμένο μέτρο όπως και με τη μη αύξηση της τιμής των εισιτηρίων καταβάλει ιδιαίτερη προσπάθεια για την ανταμοιβή των τακτικών χρηστών και αναμένει εκ μέρους του επιβατικού κοινού να στραφεί στις κάρτες απεριορίστων διαδρομών που επιτρέπουν υψηλό επίπεδο υπηρεσιών με ταυτόχρονη διατήρηση του κόστους σε χαμηλά επίπεδα» επισήμανε η ανακοίνωση.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top