Ριζάι από την φυλακή: Η Σούλα με έπεισε να παραδοθώ

Ο κακοποιός περιγράφει τις δραματικές ώρες κατά την προσπάθειά του να αποδράσει

Ριζάι από την φυλακή: Η Σούλα με έπεισε να παραδοθώ

Πριν μια εβδομάδα ο Αλκέτ Ριζάι έστρεψε για ακόμη μία φορά όλα τα βλέμματα πάνω του όταν έπιασε έξι σωφρονιστικούς υπαλλήλους ομήρους και δήλωσε στις αρχές ότι θα ενεργοποιήσει με κινητό τη βόμβα που κρατούσε. Τελικά όπως αποδείχθηκε η βόμβα ήταν τρανζιστοράκι και η απόπειρα απόδρασης από τις φυλακές Μαλανδρίνου έληξε μετά από 24 ώρες, όταν ο ίδιος παραδόθηκε στους αστυνομικούς.

Ο «σκληρός» κακοποιός περιγράφει από την απομόνωση στην οποία κρατείται τις δραματικές ώρες της 24ωρης ομηρείας των σωφρονιστικών υπαλλήλων και αποκαλύπτει πως η απόφασή του να δραπετεύσει ήταν της «στιγμής». « Έρχεται στη φυλακή κάποιες ώρες που η ψυχή σου "πλαντάζει" που λέτε εδώ στην Ελλάδα. Το αποφάσισα, το σχεδίασα μέσα σε πέντε λεπτά. Παραλίγο να πετύχει, είχαμε περάσει 13 πόρτες και έμενε μία τελευταία. Είχαμε φτάσει έως έξω στα αυτοκίνητα» αναφέρει.

Όπως υποστηρίζει το μεγαλύτερο κίνητρο για την τρίτη κατά σειρά απόπειρα απόδρασης είναι η ελευθερία του. «Είμαι άδικα τόσα χρόνια στη φυλακή. Δεν σκότωσα κανέναν, καταδικάστηκα την πρώτη φορά χωρίς κανένα αποδεικτικό στοιχείο. Από κει και μετά, όλα τα δικαστήρια που ακολούθησαν ήταν προκατειλημμένα εξαιτίας της πρώτης ποινής και αργότερα φυσικά από τις αποδράσεις μου", υποστηρίζει.

Ανάμεσα σε αυτούς που τον έπεισαν να δώσει ένα τέλος στην ομηρία και να παραδοθεί ήταν και η γυναίκα του, Σούλα. «Πολλοί προσπάθησαν να με πείσουν να παραδοθώ. Υπάλληλοι της φυλακής, αστυνομικοί, φίλοι μου από άλλες φυλακές που με έπαιρναν τηλέφωνο. Η πίεση και οι εκκλήσεις του δικηγόρου μου Σάκη Κεχαγιόγλου και της γυναίκας μου της Σούλας αλλά και το γεγονός ότι για 24 ώρες σε όλους τους συγκρατούμενους μου του Μαλανδρίνου, δηλαδή σε όλη τη φυλακή, δεν είχαν δώσει φαγητό. Έτσι αποφάσισα να δώσω ένα τέλος. Η Σούλα ήρθε έξω από τις φυλακές και έκανε ό,τι μπορούσε για να με αποτρέψει. Η Σούλα καταδικάστηκε άδικα, έχω πει κατ' επανάληψη ότι δεν είναι αυτή η Αλεξάντροβα της δεύτερης απόδρασης με το ελικόπτερο. Χαίρομαι γιατί έστω και αργά οι δικαστές δέχτηκαν την αίτηση αποφυλάκισης της και ελπίζω στο εφετείο να αθωωθεί» είπε.

Ο Αλκέτ Ριζάι μέσα από τη φυλακή υποστηρίζει πως δεν θα πείραζε τους ομήρους ενώ αναφέρεται και στη μητέρα του: «Η μάνα μου ξέρει ότι είμαι αθώος και ότι όλες μου οι ενέργειες και η αντίδραση οφείλονται ακριβώς στο αίσθημα αδικίας που νιώθω εδώ και χρόνια. Έχω να τη δω τέσσερα χρόνια». Σε ‘ό, τι αφορά τους ομήρους ανέφερε πως "δεν επρόκειτο να πάθει κανείς τίποτα και το ήξεραν και οι ίδιοι. Σας θυμίζω πως και στις δύο προηγούμενες αποδράσεις μου και σε αυτή την απόπειρα δεν άνοιξε ούτε μύτη. Εγώ δεν πειράζω αθώους ανθρώπους….Το σώμα μου είναι φυλακισμένο αλλά το πνεύμα μου και η ψυχή μου είναι ελεύθερα να ονειρεύονται" κατέληξε.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top